В СЛИВЕН ЗАПОЧНА МЛАДЕЖКИЯТ ЛАГЕР "ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ!"

...
24.06.2019 / 12:58

В Сливен започна третото издание на младежкия лагер „Здравей, здраве!”. Той се провежда от 24 до 28 юни на крепостта „Туида“. В него ще се включат 750 ученика от сливенски училища, разделени на отбори. Проявата е част от програмата на Общинския съвет по наркотични вещества за дейности по превенция на употребата на наркотици. На откриването на лагера присъства заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, която поздрави организаторите и участниците в лагера. И тази година са предвидени много игри, образователни уроци, викторини и спортни прояви. Сред тях са ритуали за българското знаме, урок по фолклор, текстилно печатане и плъстене, начални умения в грънчарството, арт ателие, планинско ориентиране, езда, обучение в първа долекарска помощ и др.

 

Десет са доброволците, които работят към Общинския съвет по наркотични вещества и превантивно-информационния център. Те са основно от гимназията по икономика и строителната гимназия.

 

„Участваме предимно в организирането на лагера, което е едно мащабно събитие и си струва всяко наше усилия. Доказваме на обществото, на нашите учители и ръководители, че можем да бъдем отговорни и да се справяме с поставените задачи. Лагерниците харесват игрите, защото ги откъсват от ежедневието, от компютрите, от телефоните. Правим всичко, за да насочваме младите хора към воденето на здравословен начин на живот“, каза доброволецът Яна Гюзелева – ученичка от 11 „а“ клас на Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“.

 

„Освен училища от Сливен, в лагера тази година по тяхно желание, се включиха и ученици от училището в село Самуилово. Директорът ги подкрепя и помага за организирането на транспорта“, каза секретарят на Съвета Таня Павлова.

 

Тя подчерта, че идеята на провеждането на инициативата „Здравей, здраве!“, е учениците да усвоят здравословно поведение чрез спорт, игри и истинско общуване.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев