ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 25 ЮНИ

...
24.06.2019 / 17:58

На 25 юни, вторник, ще се проведе редовно заседание на Общински съвет -Сливен. На него ще бъдат разгледани общо 27 точки. Това заяви на пресконференция днес председателят на местния парламент Димитър Митев. На нея присъстваха и заместник-председателите на Общински съвет - Сливен Деян Дечев и Кирчо Димитров, както и председателят на постоянната комисия по нормативна уредба и законосъобразност на актовете на общинския съвет Кръстинка Дечева.

 

По време на утрешното заседание ще бъде направен отчет за изпълнението на бюджета на община Сливен за 2018 година.

 

„През отчетния период дейността на общината беше насочена към осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие, плана за финансово оздравяване и ефективното управление на финансовите ресурси. Налице е едно много добро изпълнение на бюджета за рамките и мащабите на Община Сливен“, коментира Митев.

 

Ще бъде разгледано и изменение на бюджета на Община Сливен за 2019 година. Господин Кирчо Димитров акцентира на по-важните моменти от изменението – увеличаване на средствата за субсидия за спортни клубове и разходи за финансиране на спортни прояви, ремонт на здравната служба в с. Драгоданово, закупуване на външен климатичен агрегат и изпарител за климатична инсталация за общинки пазари, ремонт на водопроводната мрежа на с. Въглен, допълнителни разходи за изграждане на ограда на детска площадка в с. Раково и други.

 

Ще бъде разгледано и изменение на план-сметката по събиране, извозване и обезвреждане на депа и на други съоръжения.

 

„По тази сметка бяха предвидени 60 хиляди лева за подземни контейнери. За тях обаче се откри възможност да бъдат закупени чрез европейски проект. Затова тези средства ще бъдат разпределени за закупуване на надземни контейнери и други мероприятия по поддържане на чистотата в общината“, обясни мотивите председателят на общинския съвет.

 

Той съобщи, че ще бъде приета и програма за намаляване риска от бедствия на територията на общината за периода 2019/2030 година.

 

Относно решението на областния управител да оспори пред Административния съд в Сливен приетото от Общинския съвет предложение за отпускане на еднократна финансова помощ за новородено г-жа Кръстинка Дечева коментира мотивите на Областния управител.

 

„Общинският съвет винаги се е стремял да гласува само законосъобразни актове. Ще изчакаме актовете на всички съдебни инстанции и ще се съобразим с влязлото в сила съдебно решение“, допълни Димитър Митев.

 

Обичайните разпоредителни сделки с недвижими имоти, които са общинска собственост, отпускане на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата, са също сред включените точки в дневния ред.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев