ПРОВЕДЕ СЕ ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯТ ЕТАП НА ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ

...
19.06.2019 / 20:40

Заключителният етап на националното тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар 2019“ се проведе на 19 юни на полигон „Ново село“. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев прие строя и поздрави участниците. Гости на събитието бяха областният управител Чавдар Божурски, началникът на отбраната ген.Андрей Боцев, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков.

 

Заключителният етап включваше демонстрации на тактически бойни действия с участието на механизирани роти от въоръжените сили на България, Северна Македония и Албания с осигурена евакуационна поддръжка от щурмови самолети СУ – 25 К и въртолети „Апачи“ и авиомедицинска евакуация с въртолет. На полигона бе показана бойна техника и бяха връчени сертификати на военнослужещите, участвали в обучението.

 

„Ответен удар 2019“ започна на 7 юни. В него участваха над 600 военнослужещи от Сухопътните войски и Военно въздушните сили на Българската армия, механизирана рота от Сухопътните сили на САЩ, пехотен взвод от Албания, пехотен взвод от Северна Македония, танков взвод и вертолети от Гърция. Те бяха обучавани на оперативна съвместимост, свързана с изпълнението на задачи на национално и съюзническо ниво при отбранителни операции в зоната на сигурност.

 

Демонстрациите от заключителния етап на подготовката бяха наблюдавани още от ген.майор Гари Клиф от Националната гвардия на щата Масачузетс, САЩ, ген.лейтенант Васко Гурчиновски - началник на Генералния щаб на армията на Северна Македония, ген.лейтенант Георгиос Камбас - началник на Главния щаб на Сухопътните войски на Гърция.

 

Снимки: Център за подготовка на специалисти - Сливен

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев