КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ ИЗЯВЕНИ АЛПИНИСТИ ОТ СЛИВЕН

...
07.06.2019 / 21:55

По повод 60 години от създаването на Алпийски клуб „Сините камъни“ – Сливен, изявени алпинисти от града получиха паметни значки и грамоти. Отличията им връчи кметът Стефан Радев на церемония в сградата на Общината. На събитието присъства и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

 

„Освен със забележителната си история, природа и изявени личности, нашият град се гордее и със своите спортисти, дали толкова много на спорта и оставили дълбока и незаличима диря в спортната хронология. Алпинизмът в Сливен е спорт с традиции. Неслучайно с него са свързани едни от големите имена Тошко Лазаров и Динко Томов, почетни граждани на Сливен, и които за жалост вече не са сред нас“, заяви по време на награждаването Стефан Радев. Той пожела на клуба още повече последователи и нови покорени върхове. Кметът допълни, че Общината предвижда работа с инвеститори по идеи за обновяването на части от местността Карандила и Даулите, и превръщането им във все по-аткрактивни дестинации, както за сливенските граждани, така и за жителите на останалите градове в страната.

 

Паметни значки получиха майсторите на спорта Кръстьо Алексиев – инициатор и организатор на сливенския алпийски клуб и негов пръв председател, бивш член на националния отбор по алпинизъм, участвал в много експедиции и учител.

 

Кирил Димчев – бивш алпинист, съосновател на сливенския алпийски клуб, с много изкачвания на върхове и премиерни изкачвания на сливенски катерачни обекти.

 

Господин Динев един от най-изявените алпинисти в града, първият от Сливен с изкачен осемхилядник и успешни изкачвания на осемхилядни върхове в Хималаите.

 

Грамоти получиха Георги Темелков, занимавал се с алпинизъм и спортно катерене, Стефан Владимиров (Канго) - първият солов катерач в България, със създаването на фабрика за изработване на въжета в Сливен и Стефан Делиминков, който е един от най-успешните треньори в България и организатор на десетки експедиции.

 

Със значки и грамоти посмъртно бяха удостоени Милен Метков, изкачил най-трудните маршрути в България, Димитър Марев – дългогодишен инструктор, подготвил много млади спортисти от града, участвал в премиерни изкачвания с висока трудност в сливенската планина и Юрий Панайотов, водил успешна треньорска дейност с множество спортни изяви в алпиниади, премиери, траверси и експедиции.

 

В края на срещата представители на алпийския клуб връчиха подарък на кмета Стефан Радев. Те изказаха благодарности за полученото признание и подкрепата, която получават от страна на Общината.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев