НА 1 ЮНИ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” ОРГАНИЗИРА ЗА ДЕЦАТА НА СЛИВЕН ВЕСЕЛ ДЕТСКИ ПРАЗНИК

...
31.05.2019 / 21:57

На 1 юни /събота/, 2019г., от 10:30ч., в двора на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе весел детски празник посветен на Международния ден на детето.

Денят на детето е един от най-старите международни празници.

Неговото честване води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария). В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява 1 юни за Международен ден за защита на децата. В страните от бившия социалистически лагер празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След 1989г. празникът продължава да се чества.

На празника, организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, децата ще се срещнат с любими герои от произведенията на големите български писатели Станка Пенчева и Йордан Радичков, ще участват в забавни игри и викторини, ще се насладят на изпълненията на талантливи малки певци от Клуб за млади поп и рок изпълнители „Ритъм” към Военен клуб - Сливен и танцьори от Клуб по спортни танци „Сливен”. Най-смелите от тях ще могат да изпълнят от импровизираната сцена своите любими стихове и песни. За всички деца организаторите са подготвили и много подаръци - пъстроцветни балони, знаменца, значки, детски списания и книжки.

Скъпи деца, очакваме ви на 1 юни, в 10:30 ч., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” на най-веселия и усмихнат детски празник!

При лоши метеорологични условия празникът ще се състои в Читалнята на библиотеката.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев