ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО СИГУРНОСТТА

...
31.05.2019 / 11:20

Областният съвет по сигурност проведе заседание под председателството на областния управител Чавдар Божурски. Целта бе участниците да се запознаят с промените в нормативната уредба по въпросите на отбранително-мобилизационната подготовка, както и да се направи преглед на готовността на институциите във връзка с предстоящия летен сезон.

 

На заседанието бе представено ПМС №61 от 28 март 2019 г., с което се определят пунктовете за управление на централните и териториалните органи на изпълнителната власт и институциите за военно време, при бедствия и в други кризисни ситуации. Бяха разгледани и указанията за организацията и използването на пунктовете. Членовете на областния съвет направиха доклади, съобразно сферите си на отговорности, за състоянието на подчинените им структури.

 

В заседанието на Съвета по сигурност участваха ръководители или техни заместници на ОД на МВР, РД „ПБЗН“, ДАНС, РС „Военна полиция“, военно формирование 22 220, Военно окръжие, РЗИ, ЦСМП, зам.областният управител Камен Костов, секретарят на областната администрация Кирил Аврамов, гл.експерт Веселин Вълчев.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев