УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ПОЛУЧИХА ОТЛИЧИЯ "ЗЛАТНО СЪРЦЕ"

...
30.05.2019 / 15:55

31 номинации от 17 училища в Сливенска област бяха направени за тазгодишните награди „Златно сърце“, които се връчват по традиция от Областния управител и Регионалното управление на образованието в навечерието на 1 юни, Международния ден на детето. Носителите бяха определени от комисия, назначена от началника на РУО Милена Чолакова. Награждаването се състоя на празник в областната администрация на 30 май.

 

Областният управител Чавдар Божурски връчи златни медальони във формата на сърце и грамоти на индивидуалните носители на приза: Габриел Пърев от ХІІ клас в ПХГ „Дамян Дамянов“ – за спасяването на хиляди бездомни животни и създаването на доброволческа мрежа сред връстниците му; на Калчо Чанев от ІІІ клас в ОУ „Братя Миладинови“ – за това, че на 12 декември м.г. е намерил мобилен телефон на стойност 260 лева и чрез класната си ръководителка и зам.директорката го е върнал на собственика; на Симона Петкова от VІ клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“ – за това, че е дарила отрязаните си коси на салон в София за изработването на перуки за онкоболни.

 

Комисията излъчи и три колективни награди. Едната отиде при учениците от СУ „Димитър Рохов“ в Сливен Лъчезар Темелков, Цветелина Досева, Мариян Йорданов, Илиян Русев, Димитър Петров и Теодор Иванова – за това, че са намерили портфейли и дамска чанта с пари, документи и други вещи, които са върнали на собствениците със съдействието на треньори и учители. Втората награда заслужиха Даниел Галин Минчев, Йоанна Бонова и Марияна Бойчева от СУ „Христо Ботев“ в Нова Загора – за това, че са успели да наберат средства в размер на 5000 лева, с които да помогнат за лечението на пациент. Отличие бе присъдено и на Ученическия съвет в СУ „Йордан Йовков“ в Сливен - за проведените две благотворителни акции в помощ на болни деца, за участието в акции за спасяване на животни в беда, в кампании на БЧК. Колективните награди – грамоти и торти, връчи началникът на РУО Милена Чолакова.

 

Повече от 30 деца и ученици получиха сертификати за достойно поведение и добродетелни постъпки от зам.областния управител Димитринка Петкова.

 

Носителите на наградите и сертификатите бяха поздравени с изпълнение на 6-годишната Габриела Михалева от детска градина „Еделвайс“. Водещ на церемонията бе ст.експертът в РУО Надежда Тодорова. Събитието се проведе със съдействието на издателство "Просвета" и сладкарница "Карибу".

 

Целта на отличията „Златно сърце“ е да популяризират добрите дела на децата, да се изрази уважение към тях и да се поощри примера им. /Имената на децата и учениците, получили сертификати – в прикачения файл/.

 

Прикачени файлове към новината

... [19.6KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев