ПОСЛАНИКЪТ НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ БЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В СЛИВЕН

...
29.05.2019 / 18:06

Посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой бе на посещение в Сливен на 29 май. По време на визитата си Негово Превъзходителство бе придружен от ген.консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе.

 

Гостите се срещнаха с областния управител на област Сливен Чавдар Божурски. В разговора те подчертаха, че България и Турция са приятелски, съюзнически страни. Посланик Улусой прояви интерес към дейността на турските инвеститори в областта и възможностите за разрастване на сътрудничеството. Той заяви, че туристите от Турция биха имали интерес към планинския район на Сливен за зимен отдих. Ако съществува подходяща база и ски-писта, посетителите от съседната ни държава биха предпочели да идват в Сливен, тъй като дестинацията е на по-близко разстояние в сравнение с Банско, Пампорово и други курорти, каза посланикът.

 

След срещата с областния управител гостът се отправи към общината за среща с кмета Стефан Радев. Посланикът съобщи, че ще предложи на сливенския кмет да бъде проведен бизнес-форум в града. „Ще проучим в кои сфери има възможности за инвестиции и ще доведем бизнесмени от Турция, които проявяват интерес. Целта е да има съвместни инвестиции, да се развива търговията и да се създават работни места, което ще е от полза и за двете страни“, коментира той.

 

В програмата му бяха включени още посещение на Художествената галерия „Димитър Добрович“ и на Националния музей на текстилната индустрия.

 

Посещението на Негово Превъзходителство в Сливен е по покана на районния мюфтия Акиф Акифов и организираната от него вечеря-ифтар, която се дава в месеца на Рамазана.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев