ЗАПОЧВА ХХIII МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ“

...
29.05.2019 / 12:16

23-ят Международен фестивал „Приятелство без граници“ ще се проведе от 31 май до 2 юни 2019 г. В Сливен ще пристигнат деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария, които заедно с фолклорните състави от Сливен ще изградят една пъстра и цветна история на приятелството.

 

Фестивалът започва с дефиле на 31 май от 18.30 ч. по бул. „Цар Освободител“, в което ще вземат участие всички групи. В 19 ч. на пл. ‚Хаджи Димитър“ ще се проведе церемонията по откриването и концерт на участниците.

 

На 1 юни от 11 ч. на различни сцени в града /пл. „Хаджи Димитър“, пред Военен клуб, пред НТС, в Градската градина, до паметника на Съби Димитров и в кв. „Речица“/ ще се състоят концерти по повод 1 юни – Международен ден на детето.

 

В 14 ч. в крепостта „Туида“ ще се проведе детски празник „Да играем игрите на баба и дядо“ – дейност по проект на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен „Отпечатване сборник „Сечи, сечи месечинка“ – традиционни залъгалки, броилки, детски игри и играчки от Сливенско“ , реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

 

В 19 ч. на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ ще започне концертът на всички участници във фестивала.

 

Фестивалът ще завърши с гала-концерт на участниците, който ще се проведе на 2 юни от 18 ч. в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев