КМЕТЪТ НАГРАДИ 48 УЧЕНИЦИ ЗА ПОСТИГНАТИ УСПЕХИ

...
24.05.2019 / 14:21

Кметът Стефан Радев се срещна с ученици от Сливен с високи постижения от национални и международни състезания и конкурси. На 48 деца от различни училища и на различна възраст той връчи грамоти и книги. Те са номинирани от училищата, в които учат и от Центъра за подкрепа на личностно развитие Детски комплекс-Сливен. Всички деца са постигнали успехи в областта на науката, изкуството, спорта, професионалните области, в които се обучават. Радев поздрави децата за успехите, които са постигнали и им честити празника.

 

„За мен е истинско удоволствие да ви посрещна на днешния ден, защото той е особено важен за нас, българите и младите хора трябва да усетят духа на празника. Стремежът към просвета е заложен в гените на народа ни. Горд съм, че толкова много млади хора от Сливен са се посветили на науката и доказват, че няма невъзможни неща щом знанието и постоянството ги водят. Поздравявам ви за успехите, които постигате на национално и международно ниво, защото те са признание за усилията, които полагате заедно със своите учители и родители. Пожелавам ви здраве и още много успехи в областта, в която усещате своята сила!“, каза кметът.

 

На срещата присъства и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя поздрави децата, техните учители и родители по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май.

 

„Честит празник на всички. Това за мен е най-българският празник. Пожелавам ви да търсите знанието, да го получавате, да дерзаете и да постигате своите висоти в живота напред. Уважаеми деца, честито за наградите! От личен опит ви казвам: щом сега, на тази възраст, получавате ленти, награди, повярвайте ми, запазвайки морала, нравствеността, вашите цели, на вас ви предстоят още постижения, още награди и ви пожелавам да станете част от историята на нашия край, да се върнете, да продължите да се развивате и Сливен да остане духовно средище такова, каквото винаги е било, винаги да бъдем значими на картата на България и Европа. Винаги съм поощрявала в моя живот, където ме е пращал – София, Европа, хора от Сливен, които съм срещала и съм правила всичко възможно за тях. Пожелавам на вас младите един ден да постигнете много, да сте навсякъде по света, но винаги работейки тук, за нашето родно място, да намирате вашите връстници сега, да ги поощрявате, помагате и да бъдете техни духовни водачи. Честит празник на вашите учители. Пожелавам ви много здраве. Радвам се, успокоявам се, като виждам на площада сред учителската общност още мои учители от Природо-математическата гимназия. Значи имаме време още да работим, да учим и да се развиваме. Разберете, че целият живот е едно учение. Който спре в един момент да чете, трябва да разбере, че е спрял да живее. Пожелавам ви да четете до живот. Честит празник!“, каза министър Танева.

 

От своя страна децата благодариха на своите учители, треньори и семейства, както и на Община Сливен за подкрепата, която винаги им е предлагала. Срещата завърши с обща снимка.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев