МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ЩЕ ПОСЕТИ СЛИВЕН НА 23 МАЙ

...
22.05.2019 / 16:42

Министърът на културата Боил Банов ще посети Сливен на 23 май, четвъртък. Визитата му започва в 16.30 часа, когато кметът Стефан Радев ще го посрещне в сградата на Общината. В 17.00 часа министърът ще разгледа уникалната археологическа експозиция в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков”. За 17.30 часа в галерия „Узунова къща“ е предвидено откриване на изложба по повод 120 години от рождението на българския художник Марио Жеков. Експозицията включва над 30 произведения от различни творчески периоди на автора.

 

В 18.00 часа министър Банов ще присъства в зала „Сливен” на официалната церемония по връчване на наградата „Аргира Жечкова” за жена-учител с активна обществена и благотворителна дейност. Тогава ще бъдат връчени и наградите „Неофит Рилски” за дългогодишна, цялостна и високо професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование.

 

Преди да пристигне в Сливен министър Банов ще посети Котел, където, заедно с кмета Коста Каранашев ще изиграят партия шах в градинката „Петър Берон”. В програмата е предвидено още посещение на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, където ще бъде направена първа копка за реконструкция на съществуващи сгради и построяване на нова многофункционална зала към училището. Дейностите са по процедура „Култура и спорт в училище” на ОП „Региони в растеж”. Стойността възлиза на 3 769 481, 09 лв.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев