СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В НАЙ-ГОЛЯМОТО ПО РОДА СИ УЧЕНИЕ НА ВОЕННОПОЛИЦЕЙСКИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ НА ПОЛИГОНА В НОВО СЕЛО

...
17.05.2019 / 08:34

Учението е под наслов „Отвъд хоризонта 19” и се провежда по инициатива на Военна полиция с участието на шест държави, НСО и подразделение на МВР за борба с тероризма

 

На полигона в Ново село на 16 май Военна полиция проведе учение „Отвъд хоризонта 19” с участието на военнослужещи от България, САЩ, Румъния, Украйна, Северна Македония и Армения, чиято цел е повишаване на способността за планиране и водене на операции с мисии „Подкрепа на международния мир и сигурност” и „Противодействие на тероризма в международна среда”.

Многонационална рота Военна полиция в състав от 300 военни полицаи демонстрираха действия в ситуация на въоръжен конфликт, която изисква действия по възстановяване и поддържане на правовия ред и съдействие на местната власт.

В демонстрацията са включени действия по охрана, контрол и работа на водолазна група от служба Военна полиция.

Изпълнявайки задачи на терен с партньори от системата за сигурност на Република България и в международна среда, служба Военна полиция работи за подобряване на взаимодействието с тях и изработване на общи тактики и процедури за бъдещи съвместни действия.

Международното учение „Отвъд хоризонта 19” се проведе в присъствието на зам. началника на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов, военният аташе на САЩ полковник Шанън Джонсън, началника на НСО ген.-майор Данчо Дяков, ген.-лейтенант Любчо Тодоров командващ Съвместното командване на силите към МО, представители на Президентството, ръководителите на военна прокуратура, военен съд, ТД ДАНС и МВР в Сливен.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев