КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВИ ИРИНКА ГОЧЕВА ЗА ПРИЗА Ѝ„БЪЛГАРКА НА ГОДИНАТА – 2018“

...
14.05.2019 / 14:24

Кметът Стефан Радев поздрави Иринка Гочева за приза на Държавната агенция за българите в чужбина „Българка на годината – 2018“. Гочева, която от години живее в Чикаго, е основател и художествен ръководител на ансамбъл „Хоро“ и детска формация „Хорце“ към българското училище „Джон Атанасов“ в американския град. Преди това, в продължение на 25 години, Иринка Гочева е била танцьорка в Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен. Нейни бивши колеги присъстваха на награждаването и предадоха поздравителен адрес и цветя от кмета Стефан Радев. Той отправи своите поздравления за наградата и благодари, че със своята дейност Иринка Гочева прославя България и зад Океана.

„Като кмет на Сливен съм горд, че наш съгражданин се нарежда сред личностите, които работят извън пределите на страната, но продължават да милеят за своята родина и свързват новия си житейски път с българските си корени. Пожелавам на Вас и Вашите близки много здраве, щастие и късмет! Бъдете все така устремена и отдадена на неподражаемия български фолклор, разпространявайте със същата жар и любов народните танци и непреходните традиции на нашия народ!“, написа Стефан Радев.

Гочева е преподавател по народни танци в Сарасота, Флорида, и активен участник в Българо-американския „Център за културно наследство“ в Чикаго. Отличията за българи, живеещи в чужбина, се връчват за десета поредна година.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев