С РИТУАЛ-ПОКЛОНЕНИЕ НА ГРАДСКИЯ ПЛОЩАД БЯХА ОТБЕЛЯЗАНИ 179 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР

...
10.05.2019 / 21:12

С ритуал-поклонение на площад „Хаджи Димитър“ днес бяха отбелязани 179 години от рождението на един от символите на Сливен - Хаджи Димитър.

 

,,Доблестен патриот, борец за правда и свобода, той загива твърде млад, едва 28-годишен. Но безсмъртното му дело оставя дълбока диря в нашата история и сред съратниците му. На неговата личност Ботев посвещава едно от най-незабравимите си стихотворения „Хаджи Димитър“. И днес, като че ли думите: „Жив е той, жив е!“, продължават да отекват в нас, за да ни припомнят подвига на един от най-достойните синове на България, който няма да бъде забравен и завинаги остава да живее в сърцата ни”, заяви в словото си кметът Стефан Радев.

 

По-късно венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, кметът Стефан Радев, командирът на Център за подготовка на специалисти полк. Любомир Вачев, директори и представители на различни институции и сдружения в града, ученици и граждани.

 

На церемонията присъстваха още заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и секретарят на Общината Валя Радева.

 

Организатори на церемонията са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев