КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: НАУКАТА ИМА ВСЕ ПО-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА

...
09.05.2019 / 17:44

Кметът на Сливен Стефан Радев присъства на откриването на Дните на науката и 23-то издание на Националната научна конференция с международно участие "Сливен 2019", организирани от Техническия университет. Той приветства участниците и подчерта, че местната власт и Инженеро-педагогическия факултет и Колеж-Сливен си взаимодействат успешно. Кметът изтъкна, че голяма заслуга за това има професор Станимир Карапетков - зам.-ректор на ТУ-София и председател на Организационния комитет на научната конференция.

„Приветствам ви в нашия град, който е люлка на индустрията в България и родно място на първия ректор на държавното техническо училище, чийто наследник е Техническия университет. Форуми от такъв мащаб са необходими заради науката, която все повече навлиза в живота на хората. Радвам се, че фактултета и колежа се намират в Сливен и се развиват успешно. Това е учебно заведение, на което разчитаме като град и регион за подготовката на кадри за нашата икономика и като учебно заведение, което създава и поддържа духа на нашата общност", каза в приветственото си слово кметът Стефан Радев.

На откриването присъстваха още областният управител на Сливен Чавдар Божурски и ректорското ръководство на ТУ.

 

Дните на науката и 23-тата Национална конференция "Сливен 2019" бяха открити от ректора на Техническия университет чл.-кор. проф. д.т.н. инж. Георги Михов.

Той благодари на кмета и областния управител за подкрепата към Факултет и Колеж - Сливен, които достойно представляват Техническия университет в Югоизточна България.

„Дни на науката“ е уникален формат, който обединява множество ежегодни научни форуми, организирани от Технически университет – София. Научната конференция ще се проведе на 9 и 10 май. По време на събитието ще бъдат изнесени научни доклади в седем тематични направления: Машинна механика и транспорт; Механика на флуидите, топло- и масопренасяне; Машиностроителна техника и технологии; Електротехника, автоматика и информационни технологии; Технологии, техника и дизайн на текстила и облеклото; Педагогика и мениджмънт; Математика, физика и химия.

 

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев