СЛИВЕН СТАВА ЧАСТ ОТ ПЪРВИЯ УЛТРАМАРАТОН С МАРШРУТ ОТ ЧЕРНО ДО АДРИАТИЧЕСКО МОРЕ

...
09.05.2019 / 14:43

На 10 май Сливен става част от маршрута на ултрамаратонеца Красимир Георгиев от бягането му по така наречения Коридор № 8, който свързва България, Северна Македония и Албания. Инициативата се провежда под егидата на министър-председателите на трите държави.

 

Този, първи по рода си ултрамаратон, обединява хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото #Свързаност. Бягането на Красимир Георгиев стартира на 8 май от Варна, мина през Бургас, от където тази вечер ще пристигне в Сливен. На 10 май, петък, когато отбелязваме 179 години от рождението на Хаджи Димитър, Красимир Георгиев ще тръгне в 9 часа от площад „Хаджи Димитър“ към Стара Загора. Стартът ще даде кметът Стефан Радев. Община Сливен кани всички желаещи да се присъединят към маратонеца и да се включат в бягането.

 

В рамките на 15 дни Красимир Георгиев ще прекоси над 1 200 км от Черно до Адриатическо море и ще премине през 20 града в България, Северна Македония и Албания. Финалът е в Албания на 24 май. Зрителите ще могат да следят в реално време, както бягането му, така и случващото се в отделните градове по маршрута на маратона на www.wnesstv.com и www.corridor8.run.

 

Идеята на Красимир Георгиев за това мащабно спортно събитие идва от желанието му да има повече реална, фактическа свързаност от инфраструктури, през икономики и дори на ниво общуване между хората в региона и по-точно между гражданите на България, Северна Македония и Албания, като същевременно се насърчава развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.

 

Етапите от ултрамаратона Коридор №8 са:

 

08 май – Варна – Несебър

 

09 май – Бургас – Сливен

 

10 май – Сливен – Стара Загора

 

11 май – Стара Загора – Пловдив

 

12 май – Пловдив – Панагюрище

 

13 май – Панагюрище – София

 

14 май – София – Кюстендил

 

15 май – Кюстендил – Крива Паланка

 

16 май – Крива Паланка – Скопие

 

17 май – Почивен ден в Скопие.

 

18 май – Скопие – Тетово

 

19 май – Тетово – Кичево

 

20 май – Кичево – Охрид

 

21 май – Охрид – Елбасан

 

22 май – Елбасан – Тирана

 

23 май – Тирана – Дурес

 

24 май – Дуръс Финал

 

25 май – церемония по повод завършването на маратона

 

Паневропейският коридор №8 е транспортен коридор, който свързва Адриатическо с Черно море, преминавайки през Тирана, Скопие и София. Завършеността на неговата железопътна и пътна инфраструктура ще подпомогне различни аспекти от икономическия, бизнес, туристически, спортен, социален и културен живот в региона на Югоизточна Европа. Градовете, през които ще премине Красимир Георгиев, ще бъдат включени в книга, която ще бъде връчена на представители на Европейската комисия с цел изграждането на Коридор №8.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев