ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА „ДНИ НА НАУКАТА НА ТУ – СОФИЯ” И НА НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „СЛИВЕН`2019″

...
08.05.2019 / 08:05

На 9 май 2019 г. в Сливен ще бъдат открити „Дни на науката на ТУ - София” и Национална конференция с международно участие „СЛИВЕН`2019″.

„Дни на науката на ТУ-София“ е уникален формат, който обединява множество ежегодни научни форуми, организирани от Технически университет – София.

На събитието ще присъстват ректорът на ТУ чл.-кор. проф. д.т.н. инж. Георги Михов и ректорското ръководство на ТУ, а сред официалните гости ще бъдат кметът на община Сливен Стефан Радев и областният управител Чавдар Божурски.

С тържественото откриване на „Дни на науката на ТУ-София“ ще започне и ХХIII Национална конференция с международно участие „СЛИВЕН`2019″, която ще се проведе от 9 май до 10 май 2019 г. в гр. Сливен.

Организатори на научния форум са: Технически университет – София, Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен, Национално научно-техническо дружество по Теория на механизмите и машините, Съюз на учените в България – клон Сливен, Институт по механика – БАН, Институт по системно инженерство и роботика – БАН, Териториална организация на НТС – Сливен.

По време на конференцията ще бъдат изнесени научни доклади в седем тематични направления: Машинна механика и транспорт; Механика на флуидите, топло- и масопренасяне; Машиностроителна техника и технологии; Електротехника, автоматика и информационни технологии; Технологии, техника и дизайн на текстила и облеклото; Педагогика и мениджмънт; Математика, физика и химия.

 

Официалното откриване на конференцията и „Дни на науката на ТУ-София” ще се състои на 09 май 2019 г. от 15.00 ч. в зала „Галерия“ на хотелски комплекс „Национал Палас“, съобщи проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков, зам.-ректор на ТУ – София и председател на Организационния комитет на Националната конференция с международно участие „СЛИВЕН`2019″.

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев