ОСИГУРЯВА СЕ РАБОТА ЗА 105 БЕЗРАБОТНИ ПО ПРОГРАМА

...
02.05.2019 / 14:28

105 работни места ще бъдат разкрити по Регионалната програма за заетост в Сливенска област с осигурен финансов ресурс от държавата в размер на 406 041 лева и 7 250 лева – от областната и четирите общински администрации. Целта е да бъде осигурена заетост за безработни лица над 50-годишна възраст, за продължително безработни и за младежи до 29-годишна възраст, които не се обучават и не са заети, за хора с увреждания, безработни с ниска професионална квалификация и ниско образование. Регионалната програма за заетост бе обсъдена и гласувана на последното заседание ан Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, което бе водено от зам.областния управител Димитринка Петкова.

 

Работните места ще бъдат разкрити за срок от 6 месеца, считано от началото на юни. 70 от тях ще са на 8-часово работно време. Останалите наети ще са на непълен, 6-часов работен ден.

 

В община Сливен ще бъдат разкрити 45 работни места. От тях 13 ще са за поддръжка на сгради в малки населени места от общината. Ще бъдат наети и 30 души на длъжност „градинар“, които ще отговарят за поддръжката и почистването на парковете, междублоковите пространства в кварталите на Сливен, Сливенски минерални бани и гробищните паркове в областния град. Двама души ще бъдат наети за хигиенисти в центровете за хора с увреждания. На 17 общи работници ще бъде осигурена заетост от община Нова Загора за поддръжка на обекти, зелени площи и почистване в 13 населени места. В община Твърдица ще бъдат разкрити 18 позиции за сезонни работници в 8 населени места за поддържане на улиците и тротоарите, почистване от наноси на речните корита и др. 22-ма ще са сезонните работници в община Котел, в 9 населени места.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев