ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи по време на великденските празници

...
30.04.2019 / 12:21

В ОДМВР-Сливен няма регистрирани престъпления, тежки пътни произшествия и инциденти по време на Великденските празници и почивните дни. Вследствие на създадената организация от ръководството на ОДМВР-Сливен не са допуснати инциденти и нарушаване на обществения ред по време на Великденските празници и почивните дни. От 25 до 29 април на територията на районите управления Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществени специализирани операции по осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност.

 

От 14,00 до 06,00 часа на 27 срещу 28 април е осигурено присъствие и контрол в районите на църковните храмове от екипи на ОДМВР-Сливен, служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на неселението“ и Зонално жандармерийско управление – Бургас. От 25 до 29 април са извършени проверки на 460 автомобила и 570 лица. Установени са 211 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Кодекса за застраховане. С мобилни и стационарните камери са заснети 386 нарушения на скоростните режими. Осъществени са операции по установяване на водачи, употребили алкохол, упойващи вещества, нерегламентиран превоз на хора, спазване на ограниченията на скоростта. Регистрирани са 6 леки пътни инцидента без пострадали и с причинени незначителни материални щети.

 

Служители на криминална и икономическа полиция са осъществили контрол по отношение на незаконната търговия в районите на църковните храмове и търговските обекти за нерегламентирана продажба на месо и други хранителни продукти. В хода на проверките са констатирани две нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са препески по чл.234, ал. 1 от НК. Проведени са съвместни операции на участъци „Ябланово“ към РУ-Котел и участък „Запад“ към РУ-Сливен по осигуряване сигурността на гражданите и пътна безопасност в планинските села от областта, при която са установени двама неправоспособни водачи и управление на нерегистрирани МПС.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици е установено от служители на РУ-Нова Загора в хода на полицейска операция на път ІІ-66. На 29 април е спрян лек автомобил „Опел Астра“. Пътуващият в него 41-годишен В.М. от град Стара Загора е предал доброволно три пликчета, съдържащи метамфетамин. Задържан е за 24 часа в РУ-Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 29 април в село Баня е извършена проверка на микробус „Мерцедес Спринтер“, без регистрационни табели, управляван от 43-годишния Р.К. от същото село. Полицейските служители установяват, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. По случая в РУ-Нова Загора е започнато бързо производство.

 

Сливен: Водач с алкохол 3,17 промила е установен в хода на засиленото полицейско присъствие в град Сливен. На 29 април на бул.“Цар Симеон“ служители на участък „Надежда“ са спрели за проверка лек “Опел Тигра“, управляван от 44-годишния Г.А. от Сливен. Г.А. е управлявал с концентрация на алкохол 3,17 промила, установено с техническа средство. Задържан е за 24 часа в РУ-Сливен. Започнато е бързо производство.

 

33-годишният И.А. от село Селиминово е хванат да управлява с концентрация на алкохол 1,43 промила. Той е управлявал лек автомобил „Опел Кадет“. Спрян е за проверка на 28 април в 20,50 часа в село Селиминово. И.А. е задържан за 24 часа. по случая в РУ-Сливен е започнато бързо производство.

 

На 26 април в село Крушаре е установен 52-годишният П.К. от същото село, който управлява мотопед „Аюмо“ с регистрационни номера, издадени за друго превозно средство. Започнато е бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в полуремарке, натоварено с дървени въглища. Сигналът е получен в 18,45 часа на 26 април. Произшествието е ликвидирано в 18,53 часа. Пострадали няма. Спасени са ремаркето и 16 тона дървени въглища. Пожарът е възникнал вследствие на самозапалване на въглищата.

 

Инцидентът е станал в базата на фирмата собственик на бул.“Банко шосе“ в град Сливен.

 

За дните от 26 до 30 април екипи на РД“ПБЗН“-Сливен са се отзовали на 9 сигнала са техническа помощ без пострадали и пожари, без причинени преки материални щети. Осигурено е присъствие в района на църковни храма в Сливен, Нова Загора, Твърдица и село Жеравна.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев