СРЕЩИ НА КМЕТОВЕ С ПОЛИЦИЯТА ЗА ОПАЗВАНЕ НА СЕЛСКО-СТОПАНСКАТА РЕКОЛТА

...
24.04.2019 / 13:28

Днес се проведоха последните срещи на началника на Районното управление в Сливен с кметовете на населените места в общината. В рамките на десет дни главен инспектор Димитър Кикьов се срещна и разговаря с представители на местната власт по въпроси, касаещи сигурността, обществения ред и опазване на селскостопанската продукция в региона.

 

Днешните срещи с кметовете на селата Бяла и Стара река са последните от предвидените в графика, изготвен в края на месец март на работно съвещание при директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

 

Темите засягат съвместните действия на полиция и местна власт при решаване на вече възникнали проблеми и определяне на конкретни превантивни стъпки за подобряване сигурността в селските райони. Взимат се предвид конкретните особености на района и специфичните нужди. Някои от приетите мерки са ежедневно наблюдение и контрол на приходящите лица, на тези със склонност към извършване на противоправни деяния, движението на автомобили и превозни средства с животинска тяга. Максимално прилагане на правомощията на кметовете, което би гарантирали сигурността и спокойствието а хората, както и бързото разрешаване на вече възникнал проблем. Не на последно място беше обсъдена и необходимостта от наблюдение и специално отношение към самотно живеещите хора в селата.

 

Обсъдиха се съвместните действия по осигуряване на добър обществен ред при провеждане на предстоящите избори за европарламент.

 

В срещите взеха участие началниците на участъци „Запад” и „Петолъчка”, както и полицейските инспектори, отговарящи за съответните села.

 

За утре е предвидена среща при кмета на община Сливен Стефан Радев, на която да се обобщят резултатите.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев