СТРИЙТБОЛ ПРЕД СГРАДАТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

...
23.04.2019 / 09:56

Центърът на Сливен се превърна за ден в красива арена на интересни сблъсъци от първия за 2019 година турнир 3х3 баскетбол на открито в България.

 

Организаторите от Ротари Клуб Сливен подкрепени от Община Сливен успяха да привлекат в града ни над 100 участника, включително най-добрите състезатели от България. Освен Българските тимове, специално за турнира пристигнаха и състезатели от Румъния, и не скриха позитивните си впечатлени от чудесната организация и отличните условия, които им бяха предоставени.

Наградният фонд осигурен от спонсорите – Енерджи Спорт, Кале Ауто, Хеликом, ресторанти Монти, ПД Енерджи Груп и магазини за осветление Вива, както и ентусиазираната публика, превърнаха съботния ден в истински спортен празник.

Програмата започна със състезателите под 18 години.

 

На Игрище 1 се проведе турнира за момичета до 15 години, в който на финал премериха сили сливенските момичета от „Girl’s Power“ и състезателките от Русе – “Atomic Attack”. Девойките от Русе успяха да надделеят в интересен двубой и грабнаха първото място.

 

Пред погледа на все по-многобройната публика се проведоха и срещите при момчетата до 16 години. В битката се включиха отбори от Троян, Ямбол и Сливен. Победител с 3 победи от 3 двубоя станаха момчетата от Ямбол „Трите Соса“, а второто място остана за сливенския „Тийм Кънев“.

 

В турнира при момчетата до 18 години отново първото място завоюваха момчетата от Ямбол, а на второто място останаха „ДПТ“ от Сливен.

 

В ранния следобед дойде време и за кулминацията на турнира „Ротари Клуб Сливен 3х3 Стрийтбол 2019“ – битките при мъжете. Специално за турнира пристигнаха 16 отбора от София, Казанлък, Велико Търново, Бургас, Горна Оряховица, Сливен както и баскетболисти от Румъния.

 

Мъжете бяха очаровани от очакващата ги атмосфера, перфектно подредените настилки от Енерджи Спорт и ББО, красивия площад украсен с Великденски яйца, цветя и зеленина.

Приятно впечатление направиха 5те Сливенски отбора, които показаха много добри умения и класа и дадоха заявка, че Сливен е град с бъдеще в новия олимпийски спорт – 3х3. Най-напред от тях в надпреварата достигнаха мъжете от „Energy Sports“, които излязоха от груповата фаза с 2 победи и средно 11,7 отбелязани точки в мач, но отпаднаха в изключително драматична битка на четвърт финалите срещу „Enigma Beasts“ от София със 7:8.

 

На мечтания финал излязоха един срещу друг софийския „61“ и бургазлиите от „Bad Boys“. Срещата беше невероятно напрегната и в крайна сметка с 13:10 точки, голямата награда грабнаха “61“.

 

Спонсорите раздадоха много награди – на състезателите до 18 години – официални топки 3х3 и тениски Ротари 3х3 на стойност над 1500 лв. Президентът на Ротари Клуб Сливен – Минчо Афузов връчи на мъжете наградния фонд от 600 лв след приключване на турнира.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев