ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ЗАЛА "АСЕНОВЕЦ"

...
22.04.2019 / 13:04

Официално днес беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна зала „Асеновец“ в Сливен, която от построяването през 1971 година не е ремонтирана. Кметът Стефан Радев пожела работата по обекта да протече гладко и по график. Той използва случая, за да благодари още веднъж за финансовата подкрепа от страна на правителството, с чиято помощ залата отново ще отвори врати за децата, граждани и гости на Сливен. „Надявам се в края на годината да се поздравим с една изцяло обновена и мултифункционална зала, в която да се развиват и други видове спорт“, заяви кметът Радев. Той припомни, че се предвижда ремонт и на зала „Младост“, която е част от спортната инфраструктура на града. От началото на мандата ръководството на общината работи в подкрепа на сливенския спорт и ремонтните дейности са част от политиката на кмета Стефан Радев за осигуряване на много добри условия за спортистите и техните треньори.

 

„Асеновец“ разполага със зали по бокс и волейбол, които ще бъдат изцяло обновени, като в залата по волейбол ще могат де се провеждат състезания по тенис на корт на закрито.

 

205 календарни дни е предвиденият срок за приключване на ремонтните дейности. Външните стени ще бъдат топлоизолирани, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вътрешната отоплителна система ще бъде подменена. Залата ще разполага и със вградена система за климатизация и вентилация, както и соларна система за битово горещо водоснабдяване. Предвижда се подовата настилка да бъде от винил. Ще бъдат ремонтирани и вътрешните помещения със санитарни възли. Средствата за цялостното обновяване на залата са осигурени от българското правителство.

 

На събитието днес присъстваха народният представител Десислава Танева и заместник-кметът Пепа Чиликова.

 

Изпълнители са Консорциум „Строителство Сливен – Спортен комплекс „Асеновец“ - „Комунал Инженеринг“ ЕООД и „БМ – Груп – Инженеринг“ ЕООД.

 

Строителният надзор е поверен на „Августа Консулт“ ЕООД.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев