ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи през изтеклото денонощие

...
12.04.2019 / 12:12

За броени часове криминалисти на участък „Запад“ разкриха умишлен палеж на къща в сливенското село Божевци. Извършителят е задържан. Сигналът за пожара е подаден от съседи снощи в 21,13 часа. На място е изпратен екип на РСПБЗН-Сливен, който е ликвидирал произшествието в 01,00 часа. След огледа и извършените незабавни процесуално-следствени действия криминалисти на участък „Запад“ към РУ-Сливен установяват и задържат извършителя. Той е криминално проявеният Г.Г. на 32 години от село Каменари, община Елена. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Пред органите на реда за извършеното деяние той е посочил лични причини и конфликт със собственика на имота. Работата по случая продължава . Образувано е досъдебно производство.

 

При пожара няма пострадали, причинени са материални щети- унищожено е 150кв.м. покривна конструкция, 200 кв.м. опушени стени, битова техника и обзавеждане.

 

150 килограма нелегален тютюн е иззет при акция на Икономическа полиция в Сливен. На 11 април служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен и служители на участък „Запад“ при РУ-Сливен спират за проверка лек автомобил „Форд Мондео“ в района на село Крушаре. Автомобилът е управляван от 31-годишния М.Т., с него е пътувал Ю.Ч. на 60 години и двамата от град Сливен. В хода процесуално-следствените действия в автомобила са намерени и иззети 22 чувала със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на намерения тютюн е 150 килограма. При проверката полицейските служители установяват, че водачът на автомобила управлява с фалшива шофьорската книжна испански образец. Двамата са задържани за 24 часа. Образувани са бързи производства.

 

Двама водачи на МПС, употребили наркотици и един с алкохол над 1,2 промила са установени от полицейски служители в град Сливен. В 21,45 часа на 11 април полицейски патрулен екип е извършил проверка на 31-годишния Р.Д. от град Сливен, водач на лек автомобил „БМВ“. Установява се, че Р.Д. управлява след употреба на наркотично вещество-канабис. Образувано е досъдебно производство.

 

Днес в 02,54 часа е спрян за проверка лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 24-годишния Д.П. от град Сливен. Той е показал положителна проба за употреба на алкохол 1,98 промила. Образувано е бързо производство.

 

39-годишният И.С. от град Сливен е установен да управлява лек автомобил „Пежо“ след употреба на наркотици- амфетамин и метамфетамин. Той е спрян за проверка в 02,15 часа тази сутрин. Образувано е досъдебно производство.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев