ПРОВЕДОХА СЕ КОНСУЛТАЦИИ ЗА СФОРМИРАНЕ НА РИК - СЛИВЕН

...
29.03.2019 / 14:42

Консултации за сформирането на Районната избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България се състояха на 29 март в областната администрация. Консултациите води областният управител Чавдар Божурски. Присъства гл.секретар Кирил Аврамов, ръководител на техническия екип за произвеждане на изборите.

В състава на РИК – Сливен ще участват 15 души, съгласно решение № 8-ЕП от 26 март 2019 г. на Централната избирателна комисия, като съотношението между партиите и коалициите е както следва: ПП ГЕРБ - 5 , Коалиция „БСП за България“ – 4, ПП ДПС – 1, Коалиция „Обединени патриоти“ – 2, ПП „Воля“ – 1, както и по един представител от Коалиция „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“. Участниците в консултациите представиха писмени предложения за членовете и резервните членове на РИК. С консенсус бяха приети излъчените кандидатури за ръководния състав на комисията: Росица Тодорова /ПП ГЕРБ/ - за председател, Росица Колева /Коалиция „Обединени патриоти“/ и Фатме Мустафова /ПП ДПС/ - за зам.председатели, Мария Чомпова /Коалиция „БСП за България“/ - за секретар. Писменото предложение за състава на РИК заедно със списъка на резервните членове ще бъде изпратено от областния управител до ЦИК.

В консултациите бяха поканени парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев