ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ В ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
18.03.2019 / 11:07

Сливен: 177 фалшиви спортни стоки от известни марки бяха иззети при операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен. Акцията е осъществена на 16 март в град Нова Загора. Извършени са проверки в търговски обекти за установяване на закононарушения, свързани с производството и разпространението на спортни стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. От три магазина в района на площад „Търговски“ са иззети общо 177 спортни артикула от марките „Адидас“, „Найк“ и „Пума“. Образувани са три досъдебни производства.

 

Операцията е осъществена със съдействието на служители на РУ-Нова Загора.

 

34-годишен мъж е задържан от полицията в Сливен за производство на наркотични вещества. На 14 март, около 22,00 часа, служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен са извършили проверка на адрес в кв. „Република“. В жилището е установен криминално проявеният П.Ч. от град Сливен. В хода на процесуално-следствените действия полицейските служители са иззели прекурсори за производство на синтетични наркотици, съдове, колба, шишета с различни течности, електронна везна, и други предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. П.Ч. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

40-годишен мъж е задържан от служители на участък „Надежда“ за грабеж. На 9 мрат криминално проявеният Д.П. е заплашил 58-годишен мъж в района на ЖП гарата в Сливен и му е отнел сумата от 12 лева. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. По случая е образувано досъдебно производство. Първоначално Д.П. е задържан за 24 часа.

 

Котел: 2,5 кубика незаконно добит градешки камък е иззет при проверка от служители на участък „Градец“. На 15 март, в 17,20 часа, в село Градец е спрян за проверка товарен автомобил „ГАЗ66“, управляван от 57-годишния В.Р. от същото село. Полицейските служители установяват, че автомобилът е натоварен с 2,5 кубика незаконно добити инертни материали- градешки камък. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защитна на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са гасили 18 пожара в дните 15-17 март, 15 от които без причинени преки материални щети, главно супи треви и храсти.

 

На 16 март, в 01,35 часа, е получено съобщение за възникнал пожар в лек автомобил, в новозагорското село Кортен. Автомобилът е „Фолксваген Пасат“, собственост на 35-годеишен мъж. Унищожен е двигателният отсек. Спасена е останалата част от автомобила. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за причиняване на пожар във ферма за животни в новозагорското село Млекарево. Сигналът е получен в 10,10 часа на 16 март, произшествието е ликвидирано в 10,27 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 70 бали със сено.

 

На 17 март, в 12,24 часа, е получен сигнал за възникнал пожар в навес и лятна кухня в село Желю войвода. Пожарът е ликвидиран от два екипа и осем пожарникари от РСПБЗН-Сливен, като и доброволци от селото. Унищожени са покривна конструкция 200 кв.м., 2 тона фураж, 10 животни-зайци, черна и бяла техника, домашно имущество. Спасени са три съседни сгради.

 

Причината за пожара е небрежност- собственикът е оставил без наблюдение включен газов котлон, вследствие на което се получава изтичане на газ и се запалва помещението.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев