АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД В СЛИВЕН ПРИЕ ГОДИШНИЯ ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА СИ

...
11.03.2019 / 16:46

През 2018 г. постъпилите дела в Административния съд в Сливен възлизат на 715 или с над 9,5 на сто в повече в сравнение с предходната година, когато броят им е бил 681. За отчетния период общият брой на свършените дела е 703, от които 398 – административни и 305 – касационни. 82 процента или 578 от свършените дела са приключили в 3-месечен срок - тези данни бяха изнесени от председателя на АС-Сливен Слав Бакалов годишния доклад за дейността на съда. Това стана на Общо събрание на съдиите, което се проведе на 11 март в хотелски комплекс „Национал“. Гости бяха председателите на второ и пето отделение във ВАС съдия Георги Колев и съдия Йовка Дражева, областният управител Чавдар Божурски, кметовете на община Сливен и Твърдица Стефан Радев и Атанас Атанасов, ръководители на Окръжния съд и Районните съдилища в Сливенския съдебен окръг, на Окръжната прокуратура, ОД на МВР, Адвокатската колегия.

В годишния доклад бе посочено още, че потенциалът и отговорността, с които съдиите и служителите изпълняват задълженията си, отговарят на очакванията за срочно, ефективно, справедливо и прозрачно административно правосъдие. Свършената през 2018 г. работа в институцията е с положителна оценка, за което председателят изказа благодарност на съдиите и служителите.

 

Административният съд в Сливен е създаден през 2007 година. През 2013 година той се настани в собствена сграда. През отчетния период в него работиха седем съдии.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев