ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ за времето от 6:00 часа на 1 март до 8:00 часа на 5 март 2019 г.

...
05.03.2019 / 12:26

За броени часове криминалисти на участък „Петолъчка“ разкриха домова кражба в село Тополчане и върнаха откраднатите вещи на собственика. На 1 март 51-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба от двора на дома му в село Тополчане на медни и други инструменти. След проведени незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявеният М.Д. на 24 години с адрес в село Камен. Задържан е за 24 часа в РУ-Сливен. Всички предмети, обект на кражбата са иззети и предадени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 03 март 22-годишен мъж от Сливен е подал заявление, че на същия ден е предоставил за ползване на 23-годишния А.Б. собствения си лек автомобил „Мерцедес“. В последствие А.Б. е заложил автомобила в казино в Сливен. Автомобилът е издирен и иззет. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

Трима водачи, употребили наркотици, са установени от полицейски екипи за дните 2-5 март в град Сливен. 25-годишният И.И. от град Карнобат е спрян за проверка на 2 март на бул.“П.Хитов“. Управлявал е лек автомобил „Хонда“ след употреба на канабис. И.И. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

 

На 03 март, в 20,50 часа, в кв.“Д.Груев“ е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 31-годишния К.Д. от Сливен. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Задържан е за 24 часа, образувано е бързо производство.

 

В 23:50 часа, на 4 март, на улица „Патриарх Евтимий“ е извършена проверка на 22-годишния М.М. от село Новачево, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Проверката е показала, че М.М. управлява под въздействието на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин. Задържан е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

 

На 01 март, около 19:30 часа, в РУ - Сливен е получен сигнал, че на ул."Иван Вазов" в град Сливен мъж в нетрезво състояние размахва пистолет. На място са изпратени екипи на РУ-Сливен, които са задържали 40-годишния И.Г. Той е държал газов пистолет, регистриран на негово име. Няма пострадали. И.Г. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. При задържането пробата за алкохол е показала 2,94 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Кражба от частен имот в село Младово разследват криминалисти на РУ-Сливен. На 01 март е получен сигнал за извършена взломна кражба на битова техника и вещи от имот в селото. На място е изпратен екип, който е извършил огледа, предприети са процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на участък „Надежда“ работят по случай на причинена телесна повреда.

 

На 02 март неизвестен извършител е причинил фрактура на ръката на 23-годишен мъж. Пострадалият е транспортиран до МБАЛ-Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 03 март, в 12:40 часа, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие в село Тополчане. Инцидентът е възникнал на ул."Максим Горки" в селото между лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от жена на 26 години, и дете на 5 години. От произшествието на детето е причинена фрактура на дясна подбедрица, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: При специализирана операция по безопасност на движението на 04 март служители на РУ-Котел са установили четири случая на управление на нерегистрирани моторни превозни средства. Нарушенията са регистрирани в село Тича. Установени са три мотопеда и един лек автомобил „Ауди“. По случаите в РУ-Котел са започнати бързи производства.

 

ОД-МВР-Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев