ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 3 МАРТ

...
03.03.2019 / 10:09

Уважаеми госпожи и господа,

 

На 3 март 1878 година се възстановява държавната независимост в част от българските земи. За Освобождението плащат с живота си над 200 000 руски войници. Фински, румънски, молдовски и други воини също са дали дан за нас.

 

Освобождението не е еднократен акт. То е свързано със саможертвата „и себе дори“ на най-свидните ни синове, с борбите за църковна независимост, с Априлското въстание, с опълченците, които превърнаха Шипка в „див, чутовен връх“, в символ на мъжеството на българския войник. Нека изразим признателността си и сведем глави пред саможертвата и подвига на героите!

 

„...Знаем ли в какво ще ни превърне свободата?“ е известният въпрос на един от апостолите на Априлското въстание. Какъв е днешният ни отговор? Той е в учебниците по история, които разказват на нашите деца за гордото ни минало. Но и в уроците, които се преподават вкъщи, с примера на семейството, на близките. Ето защо нека днес си пожелаем да живеем достойно, с уважение един към друг, обединени в името на общата ни отговорност: бъдещето на България!

 

Честит празник!

 

С уважение: Чавдар Божурски

 

Областен управител на област Сливен

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев