ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА СЛИВЕН ЗАСЕДАВА ДНЕС

...
28.02.2019 / 13:14

Общинският съвет прие изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение

 

Редовното си заседание проведе Общинският съвет днес. Общо 41 бяха точките от дневния ред.

 

Беше прието изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение. От трибуната кметът Стефан Радев заяви, че то е необходимо заради настъпилите промени в Закона за насърчаване на инвестициите.

 

Друго предложение, прието на сесията днес е предоставяне ползването на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на територията на общината за стопанската 2019-2020 г.

 

Местният парламент утвърди доклада и финансовия отчет за 2018 г. за дейността на Комисията на общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица в общината.

 

Общинските съветници гласуваха предоставяне на Общината безвъзмездното право на управление на два имота, които са държавна собственост. Единият е Калояновската тракийска гробница в село Калояново, а другият имот се намира в бившата текстилна фабрика. Точката е свързана с участието на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в два европейски проекта.

 

С 35 гласа „за“ Общинският съвет даде съгласие ДКЦ 2 – Сливен да закупи със собствени средства необходимата за дейността му апаратура.

 

В рамките на заседанието бяха приети отчетите за дейността на Общински фонд „Култура“, както и на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за предходната година. Беше гласувана и Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2019 г.

 

И на днешното заседание бяха приети и предложения за продажба на общинско имущество, разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови помощи.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев