ФИРМИ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ЕВРОПАРИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА НА РАБОТНИЦИТЕ СИ

...
20.02.2019 / 12:14

Фирми могат да получат от 15000 до 3,9 млн.лева за повишаване квалификацията на работната сила. До 3 май 2019 г. работодателите могат да подават проектни предложения по процедура „Умения“, финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Операцията е насочена към повишаване квалификацията на работната сила, насърчавайки професионалното и кариерно развитие. Целта на процедурата е да стимулира участието на лица от целевата група в различни форми на заетост и учене през целия живот, съобщиха от Областния информационен център в Сливен.

 

По операцията ще се финансира провеждането на специфични обучения за конкретно работно място и обучения за придобиване или повишаване на професионалната квалификация. Обученията за придобиване на ключови компетентности трябва да бъдат съобразени с индивидуалните характеристики на обучавания и спецификата на работното място.

 

В процедурата могат да бъдат включени безработни или неактивни лица в несубсидирана заетост при работодател, които успешно са завършили обучението си.

 

По схемата „Умения“ се предоставя възможност и за гъвкави форми на заетост при работодател за периода на обучение.

 

Допустими кандидати по процедурата са микро, малки, средни и големи предприятия.

 

Минималният размер на безвъзмездна финансова помощ за едно проектно предложение е 15 000 лева, а максималният – 3 911 166 лева (в съответствие с изискванията на Регламент 651/2014).

 

Интензитетът на помощта се определя от категорията на фирмата кандидат. За микро и малки предприятия безвъзмездното финансиране е 70%, за средни – 60%, а за големи – 50% от общата стойност на допустимите разходи по проекта.

 

Пълният комплект Условията за кандидатстване по операцията и приложенията към тях са публикувани на следните адреси: http://esf.bg/ и https://eumis2020.government.bg.

 

Проектните предложения следва да бъдат подавани само по електронен път с Квалифициран електронен подпис (КЕП) чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.

 

Подробна информация относно условията за кандидатстване по процедура „Умения“ може да бъде получена в Областен информационен център всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч.

 

Повече подробности: в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

... [898KB]
 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев