СТЕФАН РАДЕВ: ТРЯБВА ДА ЗАСИЛИМ ИКОНОМИЧЕСКОТО И КУЛТУРНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО С ТУРЦИЯ

...
15.02.2019 / 19:32

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна новия генерален консул в Генералното консулство на Република Турция в Р България със седалище гр. Бургас г-н Нурай Иньонтепе. Той беше на опознавателна среща в града. Кметът Радев запозна своя гост с историята, културните и архитектурните особености на Сливен.

„Сливен е първият индустриален град в България. Тук е създадена и първата текстилна фабрика още от времето на Османската империя. Ще се радвам да дойдете за по-дълго време, за да се разходим заедно и да се запознаете по-подробно с историята“, посочи кметът.

„Поздравления за сградата на общината. Невероятна е. А за картините в нея – нямам думи“, изрази впечатлението си Иньонтепе.

Дипломатът коментира, че двете страни могат да си сътрудничат в сферата на културата.

„От една година вече съм тук. Наблегнах на културата и изкуството, защото те обединяват народите“, посочи той.

От своя страна Стефан Радев запозна г-н Нурай Иньонтепе с Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“, който се провежда всяка година в Сливен през май. Гостът отбеляза, че по време на събитието отново ще дойде за няколко дни.

Кметът изтъкна, че Сливен и побратименият турски град Текирдаг са изгубили връзките си.

„Имаме интерес да подновим връзките си и да съживим нашите традиции. Трябва да градим и нови връзки – културни и икономически“, коментира Радев.

Кметът представи пред Нурай Иньонтепе проектът за индустриалната зона. „Ще ми е интересен опитът на Турция в такъв вид проекти“, посочи още Стефан Радев.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев