ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за времето от 6 часа на 18 януари до 8 часа на 21 януари 2019 г.

...
21.01.2019 / 15:34

Криминалисти на РУ-Котел върнаха парите и златото на 72-годишна жена, станала жертва на телефонна измама. Полицейските служители започват работа по случая на 18 януари след получен сигнал за измамена жена на 72 години от Котел. Тя е била въведена в заблуждение след телефонно обаждане, че помага на полицията за залавянето на телефонни измамници, при което е предала сумата от 2000 лева и златни накити. В резултат на проведените неотложни оперативно-издирвателни мероприятия "по горещи следи" са задържани двама мъже- А.К.(50г.) от град Котел и П.К.(33г.) от град Елена. В тях са намерени парите и златните накити, които двамата са взели от възрастната жена. А.К. и П.К. са задържани за 24 часа в РУ-Котел. Работата по разкриване и документиране на престъпната им дейност продължава.

 

Проверки на ловци в землището на селата Мокрен, Пъдарево и Седларево са извършени от служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен. Операцията е относно правилното носене на ловно оръжие и спазването на разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Не са установени нарушения.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен задържаха извършителите на грабеж в квартал „Стоян Заимов“. Две непълнолетни момчета на 15 и 17 години от квартал „Надежда“ на 16 януари са нападнали и след като са използвали сила и заплахи са отнели дамската чанта на 44-годишна жена. След проведените незабавни действия полицейските служители установяват и задържат двете момчета. Те са направили пълни самопризнания, при обиска в тях са намерени откраднатите вещи.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. На извършителите е наложена постоянна мярка „Задържане под стража“.

 

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен задържаха 25-годишен мъж, направил опит за грабеж. Полицейските служители започват работа по случая в 08,10 часа на 18 януари, след подаден сигнал от 32-годишна жена, че непознат мъж, след като е използвал сила се е опитал да отнеме дамската й чанта. Мъжът избягал, след като жената оказала съпротива. В резултат на незабавните действия на полицейските служите след няколко часа е задържан извършителят на деянието- 25-годишният И.Т. от град Сливен. Той е криминално проявен за кражби. Направил е пълни самопризнания. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

За по-малко от 24 часа криминалисти на участък „Надежда“ задържаха извършител, откраднал 5000 лева от дома на 59-годишна жена. 28-годишният криминално проявен А.И. е проникнал през прозореца на къщата и е извършил кражба на 5 чувала с орехова черупка, една брадва и сумата от 5000 лева. Сигналът е подаден на 18 януари в 10,30 часа. След няколко часа извършителят е установен и задържан. Полицейските служители установяват, че А.И е извършил кражбата около 05,00 часа сутринта на 18 януари и за няколко часа е успял да проиграе цялата открадната сума в игрална зала в град Сливен. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на група „Орана на обществения ред“ към РУ-Сливен иззеха незаконно оръжие и боеприпаси при проверка на адрес в град Сливен. Задържан е 65-годишният К.К., който държи незаконно огнестрелно оръжие – пистолет с неустановена марка, което не е регистрирано по надлежния ред и боеприпаси към него. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Три досъдебни производства за хулиганства са започнати в РУ-Сливен за дните 18-20 януари.

44-годишният Г.С. е задържан в РУ-Сливен, след като на 18 януари, около 04,32 часа, в игрална зала в град Сливен с поведението си е нарушил обществения ред, който е влязъл в конфликт с пристигналите на място полицейски служители. Отведен е в РУ-Сливен и задържан за 24 часа.

 

На 19 януари, около 15,40 часа, полицейски служители на участък „Надежда“ са предприели действия по овладяване на конфликт между съседи на улица „Бачо Киро“ в квартала. На място полицейските служители се е наложило да задържат и отведат 24-годишния Н.Д.. Той е отправял обиди и заплахи към полицейските служители и се е опитал да ги нападне с ръчно изработена сабя. Н.Д. е изпробван за употреба на наркотични вещества, като пробата е показала положителен резултат за метамфетамин. Първоначално е задържан за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен, като с прокурорско разпореждане Н.Д. остава в ареста за 72 часа.

 

33-годишен водач на лек автомобил „БМВ- Х5“, употребил наркотици, е задържан в РУ-Сливен, след като се е наложило полицейските служители да го преследват в продължение на час по улиците на град Сливен. В хода на преследването той е ударил полицейския автомобил и друг автомобил, изчакващ на кръстовище в центъра на града. На 19 януари, около 15,15 часа, на булевард „Янко Сакъзов“ полицейски служител подава сигнал и прави опит да спре за проверка лек автомобил „БМВ- Х5“. Водачът не спира, увеличава скоростта и прави опит да избяга. Полицейските служители тръгват след него. Движенето му е спряно от автомобили, изчакващи на светофара на кръстовището с булевардите „ Бр. Миладинови“ и „Хаджи Димитър“. Водачът на „БМВ“-то прави опит да потегли, при което удря полицейския автомобил и друг автомобил, изчакващ в кръстовището. След още няколко рисковани маневри и опасно поведение на пътя той е спрян и задържан до блок №23 в квартал „Даме Груев“. Водачът е 33-годишният И.Й. от новозагорското село Сокол. Проверката за употреба на наркотици е показала положителен резултата за амфетамин и метамфетамин. Задържане е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Водач с алкохол 1,29 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 20 януари на булевард „Цар Симеон“ е извършена проверка на 37-годишния И.Й. от село Крушаре, водач на лек автомобил „Рено“. Проверката за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,29 промила. Образувано е бързо производство.

 

Нова Загора: Трима са задържани в РУ-Нова Загора за кражба от частен имот в село Дядово. На 20 януари 43-годишният собственик е заварил трима мъже в двора на имота си да извършват кражба на кабел от ел.инсталацията на дома му. Тримата побягнали, но той успял да хване единия и да подаде сигнал на 112. На място са изпратени екипи на РУ-Нова Загора, които са установили и задържали другите двама. В РУ-Нова Загора са отведени криминално проявеният А.А. на 29 години и две момчета на 14 години от същото село. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Водач с алкохол 2,32 промила е установен от служители на РУ-Нова Загора. На 18 януари на кръстовището с улици „Цар Освободител“ и „Петко Енев“ е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген пасат“, управляван от 20-годишния Р.К. от град Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителен резултата от 2,32 промила. Р.К. е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Взломна кражба от частен имот в село Дядово разследват криминалисти на РУ-Нова Загора. За времето от 11 до 18 януари неизвестен извършител, след като е взломил метална решетка и стъкло на прозорец, е проникнал в имота на 62-годишен мъж от град Нова Загора и е извършил кражба на телевизор, лаптоп, дрехи и газов пистолет, неустановена марка. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 18 януари, около 08,20 часа, е получено съобщение за възникнало пътно произшествие в гр. Нова Загора на ул. „Цар Освободител“ в близост до кръстовището с ул. „Плиска“. Пътният инцидент е станал между лек автомобил „Опел Корса“, управляван от жена на 54 години от село Кортен, и лек автомобил „Опел Мерива“, управляван от водач на 35 години от град Стара Загора. От произшествието е пострадала жената, която е транспортирана до МБАЛ-Сливен с комоцио и белодробна травма, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 18 януари, в 13,55 часа, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие в град Нова Загора на ул.“Цар Освободител“ да кръстовището с ул.“П.Енев“. Лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от мъж на 74 години от село Кортен, е ударил 71-годишна жена, пресичаща пътното платно. От произшествието е пострадала пешеходката, която е получила комоцио, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

21. 01. 2019 г. РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:

ГР.СЛИВЕН ПЪРВОЛЕТА МАНДИНСКА

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев