В ДВОРА НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАЗИЯ ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ

...
12.01.2019 / 13:31

С ПОСТРОЯВАНЕТО НА ОБЩЕЖИТИЕ КОМПЛЕКСЪТ НА НАЦИОНАЛНА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ – СЛИВЕН ЩЕ Е ДОСТОЕН ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ

С ритуала „Първа копка”, който ще се състои на 15 януари 2019 г., от 11:30 ч., ще започне дългоочакваният строеж на общежитие в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" – Сливен. Това съобщи директорът на гимназията Александър Дойчинов.

Празничното събитие ще бъде под патронажа на Министерството на културата, представено от заместник-министърът на културата – Румен Димитров. Официални гости ще бъдат: областният управител – Чавдар Божурски, кметът на Сливен – Стефан Радев, председателят на Общинския съвет - Димитър Митев, заместник-кметът по културата – Пепа Чиликова, председателят на Обществения съвет към гимназията – Виолета Христова, председателят на Училищното настоятелство – Славяна Монева.

Художествената гимназия в Сливен е разположена в идеалния център на града, непосредствено до Градския парк. От 2009 г. младите художници развиват таланта си в красива и напълно обновена сграда – паметник на културата. От 2018 г. врати отвори Галерия „Нова”, в която изкуството си показват както учениците от гимназията, така и студенти и преподаватели от висшите учебни заведения по изкуствата. Освен експозиционно пространство галерията дава възможност за презентационни, театрално-музикални и обучителни събития. В обновените през 2018 г. постройки към галерията бяха изградени хранилище, офис и две допълнителни ателиета.

С построяването на общежитие комплексът на Национална художествена гимназия – Сливен , който включва и атрактивно дворно пространство, ще придобие степен на завършеност, достойна за талантливите деца на България.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев