РЕГИОНАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ОСИГУРЯВА 3 МЛН. ЛЕВА ЗА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ НА СЛИВЕН

...
01.12.2018 / 10:56

Малко над 3 млн. лв., необходими за завършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен, са предвидени в бюджетната програма на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за периода 2018 - 2020 г. Това съобщи министър Петя Аврамова при участието си в парламентарния контрол.

Предстои да стартира обществена поръчка за обследване на изпълненото строителство, проектиране и строително-монтажни работи за завършването на съоръжението. Очаква се това да стане до 2020 година.

Станцията ще пречиства водата за град Сливен, която се доставя от язовир „Асеновец“. Към момента тя е завършена на 90%. Строителството е замразено през 2009 г. Една от главните причини е, че не са изградени довеждащите водопроводи от язовира до пречиствателната станция за питейни води, както и тези от съоръжението до града.

Проектирането и изграждането на водопроводите ще бъде финансирано от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“. Те са включени в разработеното регионално прединвестиционно проучване за обособената територия, обслужвана от „ВиК“ - Сливен. Общата стойност на всички обекти в него е около 40 млн. лв.

Очаква се от новата станция да се възползват над 81 000 души.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев