ОКРЪЖНИЯТ СЪД В СЛИВЕН ДНЕС ЩЕ ГЛЕДА ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО В СЕЛО СОТИРЯ

...
27.11.2018 / 10:07

Окръжната прокуратура – Сливен е предала на съд Тодор Я., обвинен за това, че на 20-21.03.2018г., в с. Сотиря, обл. Сливен, умишлено умъртвил 74-годишен мъж – престъпление по чл.115 от НК. Това съобщи говорител на прокуратурата.

 

Подсъдимият живеел в района на с. Сотиря, общ.Сливен. Употребявал редовно големи количества алкохол, нямал дом, в който да живее. Според неговите съселяни, бил конфликтен и раздразнителен, злоупотребяващ с алкохола. Пострадалият 74-годишен мъж живеел сам в къщата си.

 

През зимата, в началото на 2018г. Тодор Я., като бездомник намерил подслон и заживял при пострадалия. Той приютил обвиняемия, а освен подслон, го хранил със средства от пенсията си. Тъй като средствата от пенсията на пострадалия не стигали за издръжка на двамата, а и подсъдимият не си тръгвал доброволно, се наложило последният да бъде изгонен от къщата, от снахата на пострадалия.

 

На процесната дата Тодор Я. отново отишъл в дома на пострадалия и останал да спи в него, въпреки нежеланието на домакина. Последвал спор между двамата, по време на който Тодор Я. ударил няколко пъти в главата пострадалия със сап на брадва, като в резултат на тези удари 74-годишният мъж починал.

 

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 27.11.2018г.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев