ОУ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” – ДОМАКИН ПО ПРОЕКТ „КВАЛИФИКАЦИЯ”

24.10.2018 / 21:05

През месец октомври ОУ „Д-р Иван Селимински” ще се прояви като домакин в поредица от срещи, в които директори от различни области на страната ще гостуват в училището като участници в Национална програма „Квалификация” – 4.1.6. Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура, одобрена с Решение №271/20.04.2018г. на Министерски съвет.

На 18 октомври се проведе първата среща. Другите две срещи са планирани за 25.10.18г.(четвъртък) и 31.10.18г.(сряда).

Гостуващите директории преподаватели ще имат възможността да видят утвърдената от години практика на „Училище от затворен тип”, в което не се допускат родители и външни лица.

Педагогическите специалисти нагледно ще се запознаят с приложението на разнообразен образователен софтуер(Мozabook, Ucha se,Phoenix,Scratch)Приложението на технологиите се представя като част от цялостната екипна работа с цел повишаване на мотивацията за учене на учениците и приобщаване на родителите към образователния процес.

Педагогически специалисти от училището ще демонстрират медиацията като иновативен подход, в който не чрез готови отговори, а чрез предоставяне на възможност засегнатите сами да представят своите искания, се постига оптимално разрешаване на проблемната ситуация.

Гостите ще имат възможността да посетя ти музея към училището.Там ще могат да се запознаят с историята на училището по хронологичен ред, биографии и факсимилета на трудове на изявени учители и възпитаници на училището.

Обмененият опит и практики ще представи ОУ „Д-р Иван Селимински”като училище, което успешно прилага най-новите образователни стратегии с цел по-висока квалификация на педагогическите специалисти и усъвършенстване на образователния процес .

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев