СТЕФАН РАДЕВ: МАГИЯТА НА ТЕАТЪРА Е НЕПРЕХОДНА И Е ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОГАТСТВА НА НАШАТА КУЛТУРА

...
13.09.2018 / 07:43

Кметът Стефан Радев откри Есенния театрален салон в Сливен, организиран от Драматичния театър в града. Тази театрална година ще премине под знака на 100 годишнина на Сливенския професионален театър. Официалното честване на юбилея ще се състои на 18 септември, в рамките на Есенния театрален салон.

,,Магията на театъра е непреходна и е едно от най-големите богатства на нашата култура. Тя е свързана с много усилия, но нестихващите аплодисменти и пълната зала са най-голямата награда за това. Драматичен театър „Стефан Киров“ е емблематичен за града ни. Той е посланик на артистичния талант към публиката.Трябва да сме горди с нашите таланти, да ценим техния труд и да им благодарим, че влагат толкова любов в работата си. Пожелавам много успехи на Есенния театрален салон, пълни зали и успехите му да се множат“, посочи в словото си кметът. Той използва случая да пожелае още бързо възстановяване на дългогодишния директор на театъра Николай Недялков.

Четиринадесетото издание започна с премиерата на интерактивния спектакъл ,,Да бъдеш ли не Ромео и Жулиета”. В него участваха актьорите Вяра Начева, Таня Йоргова, Деница Даринова, Християна Пенева, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Ивайло Драгиев, Александър Евгениев и съдействието на публиката.

Есенният театрален салон продължава до 28 септември. Почитателите на театъра ще имат възможност да гледат „Изборът на Марта“, „Евридика в подземния свят“, „Заешка дупка“ и ,,Да пееш под дъжда”.

Есенният театрален салон се провежда под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев.

 

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев