НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА Е НАЙ-ПОПУЛЯРНАТА ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ НА ХЪРВАТСКА

...
06.06.2018 / 22:18

Националният парк Плитвички езера е най-популярната туристическа атракция на Хърватска. Той е един от най-красивите паркове в света. Паркът представлява комплекс от 16 красиви, малки и големи кристални синьо-зелени езера, които са свързани чрез 56 водопади. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е "Прошанското езеро" (639 метра), а най-ниско е "Новаковица брод" (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Намират се в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки.

Езерата черпят вода най-вече от реките "Бьела" и "Црна риека", които се събират в един ръкав южно от "Прошанско езеро". Наред с езерата, в непосредствена близостдо каскадите, са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най-голямото езеро Koзяк. Националният парк "Плитвички езера" се посещава от около един милион посетители годишно и също така благодарение на своята красота, е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство.

Цялата каскада се обхожда за около 5-6 часа -- с помощта на туристически влакчета, корабчета, но при всички случаи има пешеходни преходи. Има и съкратени варианти за около 2 часа. Горе -- долу по средата на обхода на брега на голямото езеро Козяк има място за отмора и почивка -- сенчести поляни, димящи скари, напитки. В началната точка на маршрута също има заведения и място за отмора и почивка.

http://www.globuses.com/exursion%202013/ALL%20PROGRAMS/view?oid=626264

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев