ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН НАМАЛИ ДАНЪКА ЗА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ОТ 3.2 НА 2.7 ПРОМИЛА

...
18.10.2017 / 09:00

Общинският съвет в Сливен намали данъка за жилищни сгради от 3.2 на 2.7 промила и утвърди нови нормативни документи на заседанието си през октомври. „Общинските съветници приеха по-голямо намаление на данък сгради, отколкото предлагахме. Ще се наложи общината да оптимизира определени разходни политики. Идеята ни е с намалението на данъка и увеличението на таксите да се получи сумарно намаление на плащането за данък сгради и такса смет”, посочи кметът на Сливен Стефан Радев.

Наредба за изменение и допълнение на наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен гласува Общинският съвет на свое заседание на 17 октомври 2017 година. Приети бяха промени в Наредбите за изменение и допълнение на размера на местните данъци и такси, за рекламната дейност на територията на община Сливен, както и за Синята зона.

Съветниците отхвърлиха предложението за ликвидация на „Център за кожно-венерически заболявания – Сливен” ЕООД. В мотивите за ликвидация са посочени загубите, които дружеството трупа всяка година, основно към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Изпълнителният директор на МБАЛ е изразил писмено съгласие за разкриване на отделение по кожни и венерически болести към болницата.

Сесията днес гласува промяна на маршрутното разписание на съществуващата автобусна линия Сливен – Злати войвода, от общинската транспортна схема. Разреши на ДКЦ 1 да закупи медицинска апаратура, прие и други важни за гражданите въпроси.

Протоколите от заседанията на Общинския съвет ще бъдат поместени на електронната страница http://www.obs.sliven.bg/. и гражданите ще могат да се информират, както за взетите вече решения, така и за вота на всеки един от съветниците.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев