АКЦИЯ „ЛЮБОВТА Е ОТГОВОРНОСТ” НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ В СЛИВЕН

...
14.02.2017 / 17:02

На „Св. Валентин” Българският младежки червен кръст - Сливен, съвместно с Регионалната здравна организация, организира акция под наслов „Любовта е отговорност”. От 12 до 14 ч. в "S Mall" доброволците на БМЧК раздаваха информационни материали и презервативи, информираха посетителите на мола за същността и значението на превенцията на ХИВ/СПИН. Подготвили бяха постер и картички с послания за любов и грижа. Служителите на РЗИ извършваха безплатни изследвания за ХИВ и разясняваха на гражданите необходимостта от редовно тестуване и внимание към здравето.

 

Наред с това младите червенокръстци изнесоха и семинар на същата тема в езиковата гимназия "Захарий Стоянов". Присъстваха желаещи ученици от гимназията. Темата бе изключително вълнуваща за младите хора в тази възраст и обхвана емоционалните аспекти на любовта. Семинарът бе посветен на психологическата превенция на взаимоотношенията по време на юношеството чрез актуална информация за характеристиките на възрастта и насоки, базирани на мащабни световни изследвания, постави се акцент върху необходимостта от внимание към развитието на емоционалната интелигентност в израстването на човека.

 

По този начин БМЧК-Сливен заяви своя образ като актуален и адекватен на съвременните проблеми на младите хора /невроза, депресия, агресия и междуличностни конфликти/ и като качествена, оригинална подпомагаща образованието структура. Благодарим за подкрепата на ръководството и учителите!

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев