Вот 2017 РАДАН КЪНЕВ: ПРОГРАМАТА НА "НОВА РЕПУБЛИКА" Е ЕДИНСТВЕНАТА ДЯСНА АЛТЕРНАТИВА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОГРАМИ НА БСП И ГЕРБ

....
10.02.2017 / 16:20

"Нова република" обещава до 700 лв. минимална пенсия в рамките на един мандат и 50 на сто от данъци да остават в общините

 

 

Още в първата година рязко увеличение - с 20 на сто, на учителските заплати, обвързано с качеството на обучението и външното оценяване, са заложили от "Нова република" в програмата си за управление. За четири години са предвидили двойно повишаване на доходите на учителите.

 

Силна държава се гради от ефективни институции, подчерта говорителят на надпартийната платформа Трайчо Трайков при представяне пред медиите на управленските мерки на формацията.

Колко ще струва програмата, ще бъде съобщено идната седмица при обявяване на икономическата й част, обясни председателят на "Нова република" Радан Кънев. Но все пак уточни, че мерките за образование, при нужда ще бъдат дългово финансирани, защото това е инвестиция, която ще се върне. Мерките са в основата си самофинансиращи, допълни Трайков.

 

От платформата планират да запазят ниските данъци, да изкоренят партийните обръчи, да увеличат реалните отговорности и бюджет на общините. От третата година програмата предвижда 50 на сто от данък печалба и ДОО да остават в общините. Рязко повишаване на пенсиите като средната да достигне до 700 лв. в рамките на мандата, но на принципа - по-високи вноски, по-висока пенсии, са записали в документа си републиканците.

 

Малка администрация, унифицирано електронно управление за комуникация между всички институции на държавно и местно ниво, смятат да въведат от "Нова република". Ще заложим на принципа за израстване според заслугите, а не според партийното членство, добави Вили Лилков. Това щяло да увеличи средно с около 30 на сто доходите на чиновниците, но те ще зависят и от качеството на работата им. На третата година "Нова република" ще предложи на НС сериозна административна реформа, включваща обединяване на общини, както и сериозни промени в София.

 

Радикална и адекватна съдебна реформа е сред приоритетите на републиканците. Ще проведем операция "Чисти ръце" в службите, прокуратурата и съда, обяви Петър Славов. Отчетност пред НС на върховните прокурори, отмяна на неотдавна приетия закон за НСО, са сред записаните стъпки в сферата на правосъдието и съдебната реформа, както и гласуване на антикорупционния закон, но с промени, неприет от 43-я парламент.

 

Околна среда също е ключов елемент, затова от надпартийната платформа предлагат опазване на последните диви плажове и гори чрез "Натура 2000". Използване на екогорива , съвременна система за енергийно подпомагане на социално слабите домакинства , предвижда програмата.

В нея е също поетапно увеличаване на средствата за отбрана, които да позволят всяка година да се увеличават с около 10 процента заплатите на военнослужещите и офицерите. Ще настояваме за приемане на национална стратегия за отбрана с хоризонт 20 години, обяви Борис Станимиров, а в дневния ред на ЕС ще поставят темата за енергийния съюз като начин да се осигури национална сигурност и независимост на България. Заедно с Румъния десните на Радан Кънев предвиждат да работят за приемането на двете държави в Шенгев и еврозоната.

 

По думите на Кънев , програмата на "Нова република" е единствената дясна алтернатива на политическите програми на БСП и ГЕРБ.

 

Служебното правителство трябва да проведе честни избори, ако се налага смяна на областни управители, на ръководители в МВР - да бъде направена, това е работа на този кабинет, коментира председателят на надпартийната платформа смените от последните дни в изпълнителната власт.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев