УПРАВАТА НА СЛИВЕН ОТЧИТА РАБОТАТА СИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА

....
08.02.2017 / 13:23

Усилията на ръковoдния екип на община Сливен за подобряване на местната инфраструктура, градоустройство и благоустрояване през изминалата 2016 година са успешни, реализирани са приоритетите и дейностите, заложени в Програмата за управление.

 

Това се сочи в отчета за дейността на администрацията, който е внесен за обсъждане от общинските съветници.

 

Извърши се рехабилитацията на първия воден цикъл. След отпускане на 1,5 милиона лева от държавата, дейностите бяха извършени и вторият етап на водния цикъл беше пуснат в експлоатация. Разширен е гробищният парк. Факт е рекултивацията на депото за битови отпадъци в Сотиря. Подобрена е уличната инфраструктура и осветлението. През изминалата година приключи проточилият се с години ремонт на зала „Сливен“.

 

Финализиран е първият етап от Националната програма за енергийна ефективност, което е приоритет за общинското ръководство.

 

Преработена бе цялостната документация, изготвена в рамките на предходния програмен период 2007-2013 за проект „Интегриран градски транспорт на град Сливен". Преработката бе съобразена с всички забележки на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

 

Предвижда се да бъде извършено цялостно подновяване на автобусния парк в града. Благодарение на усилията на ръководството на община Сливен бяха отпуснати средства от правителството за изграждане на кръгово кръстовище на „Розова градина“ и за инвестиции по селата, които вече са преведени по сметките на общината.

 

Сумата е в размер на четири милиона лева. Три от тях са за кръговото кръстовище, а останалия един милион – за населените места. Беше подготвена и приета Наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на общината. Първите стъпки за създаването на „Синя зона“ в Сливен бяха предприети.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев