МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ СРЕД МЛАДЕЖИТЕ ЗА ОПАСНОСТИТЕ ПРИ ПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ

....
07.02.2017 / 12:38

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен откри информационна кампания по повод 7 февруари 2017 г. – Международен ден за безопасен интернет, с цел превенция на трафика на хора и насърчаване на по-безопасното и по-отговорно ползване на онлайн технологиите сред младите хора.

 

Наблюденията показват, че Интернет все по-често се използва в схемите за трафик на хора и поради тази причина е необходимо да научим децата и младежите да разпознават ситуациите, в които са застрашени от въвличане в най-бързо развиващата се транснационална престъпна дейност, се посочва в съобщението.

Ще бъдат организирани поредица от обучителни сесии с ученици, на които ще се акцентира върху превенцията на трафика на хора и правилата за безопасно ползване на интернет. В рамките на кампанията ще се прожектират клипове по проблема, предоставени на МКБТХ – Сливен от Главната дирекция „Борба с организираната престъпност” и Международната организация по миграция – Мисия в България.

 

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие.

 

Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

 

Един от най-добрите начини да предпазим младите хора от рискови ситуации е да ги информираме

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2019 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев