ПРОЕКТЪТ ЗА КОЛОДРУМА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА 24 АПРИЛ В ОБЩИНАТА

...
22.04.2024 / 16:38

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти, архитекти, журналисти и граждани, които се интересуват от темата, ще се проведе в 13,30 часа в зала 105 в сградата на Общината.

 

Ревитализирането на съществуващия колодрум в Сливен има за цел да осигури многофункционално спортно съоръжение за града, на което да се провеждат и различни културно-масови мероприятия. Идеята е изграждане на колодрум от 3-та категория по категоризацията на Международната колоездачна федерация.

 

Проектът предвижда реновиране на бетоновата писта с подходяща настилка, отговаряща на съвременните изисквания за тренировки и състезания по пистово колоездене. Проектирана е обслужваща сграда с необходимите помещения за практикуване на спорта и провеждане на международни състезания и други събития.

 

Планира се съвместяването на други спортни тренировки, като се изградят лекоатлетическа писта, BMX парк с извити рампи, мини футболно игрище, върху чийто терен евентуално може да се изгради и ледена пързалка, както и възможност за разполагане на сцени и пасивен екран за лятно кино. Предвижда се изграждане на нови 1 400 места, вкл. инвалидни.

 

Направено е зониране на сградата, което включва зона вело-клуб с рецепция, зона за отдих с мемориална стена, санитарни помещения, офисни помещения, каси, медицински кабинет, съблекални, санитарни възли.

 

Предвидени са няколко склада за инвентар и колелета, зали с различен капацитет, асансьори, зона с бюфет, фитнес зона, зона магазин за колелета, зона за ремонт на велосипеди, товарен вход с рампа, достъпна от бул. „Бургаско шосе“, пешеходен достъп. Проектът предвижда изграждане на три метални козирки, като покритието им ще бъде от фотоволтаични панели. Ще бъде извършено благоустрояване.

 

 

 

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев