ПЪТНА ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН САНКЦИОНИРА И СПИРА ОТ ДВИЖЕНИЕ ТЕХНИЧЕСКИ НЕИЗПРАВНИ АВТОМОБИЛИ

...
09.11.2023 / 14:55

Екипи на ОДМВР-Сливен и сектор „Пътна полиция” извършват активни проверки по пътна безопасност на територията на цялата област. В ход са специализирани операции за контрол на товарните автомобили и автобуси по линия на ROADPOL, проверки и контрол по отношение нивата на шум, изправността на светлините и подготовката на автомобилите за зимния сезон.

Днес в град Сливен на бул. „Банско шосе” се провежда комплексна операция по пътна безопасност като акцент са проверките са техническа изправност на автомобилите по отношение на системите за намаляване на шума и изправност на светлините.

Автомобилите са проверяват в халето на сектор „Пътна полиция”, където с уред се извършва замерване на шума и се проверява за премахнати елементи от шумозаглушителната система. Със стенд за регулиране на фарове се проверява дали светлинният лъч се насочва правилно и няма да доведе до заслепяване на другите участници в движението. Това е особено важно по отношение на пътната безопасност, тъй като зимните месеци са с намалена светла част на денонощието. Стъмнява се по-рано и шофиране с неизправни светлини след 17,00 часа, когато трафикът е засилен, става изключително опасно. Често срещано нарушение е да се използват неподходящи крушки за фаровете, които заслепяват автомобилите в насрещното движение. При установяване на такива случаи се налага санкция и спиране на автомобила от движение до отстраняване на неизправността.

През първите часове на операция са съставени два акта за недопустими нива на шум. В единия от случаите е установено изменение в конструкцията на автомобила като е поставен допълнителен електрически клапан, с който водачът може автоматично да изключва и включва шумозаглушителната система.

Един водач е санкциониран за неизправни светлини и един за затъмнени предни стъкла, с което се ограничава видимостта. Съставен е акт на водач на автобус за техническа неизправност. Съставени са 4 фишове за неизползване на светлини. Направени са 18 проверки за употреба на алкохол като пробите са отрицателни.

Операцията продължава.

 

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев