ДЕЛЕГАЦИИ ОТ ПОБРАТИМЕНИ ГРАДОВЕ СА НА ПОСЕЩЕНИЕ В СЛИВЕН

...
25.10.2023 / 17:40

По повод Димитровден Сливен е домакин на делегации от побратимените градове Печ (Унгария), Ниш (Сърбия) и Алба Юлия (Румъния). Те бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов, който ги приветства с добре дошли в сградата на Общината.

 

„Благодаря ви, че сте тук. За нас е удоволствие да ви посрещнем и съм сигурен, че и занапред нашите общини ще запазят добрите връзки и доброто сътрудничество помежду си. Вярвам, че след като се запознаете с града ни, ще го препоръчате във вашите страни като туристическа дестинация“, заяви в приветствието си Румен Иванов.

 

„Тук сме, защото и ние имаме волята да поддържаме тези добри отношения. Всички преживяваме нелеки времена в Европа и затова е важно страни като нашите да запазим добрите си връзки и да си помагаме взаимно. Несъмнено ще препоръчам Сливен на мои близки и приятели и ще им разкажа колко топъл, красив и приветлив е той“, каза от своя страна Габор Покоради, общински съветник в Печ.

 

„Тук съм за втори път. Вярвам, че традицията в нашите добри отношения ще продължи и занапред“, каза на свой ред Марина Йович, началник на отдел „Туризъм“ на Община Нишка баня.

 

„За нас е чест, че сме тук заедно. Изпращаме поздравления от нашия кмет Габриел Плеша за празника на града ви. Радваме се, че градовете ни са побратимени. Приятелството ни и сътрудничеството помежду ни са се развили през годините и вярваме, че можем да надграждаме тези връзки“, заяви Ана Мария Блеанц, директор на Дом за възрастни хора в Алба Юлия.

 

На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и един от неговите заместници Соня Келеведжиева, както и зам.кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков. Срещата приключи с размяна на подаръци.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев