КМЕТЪТ НА СЛИВЕН НАГРАДИ ОТЛИЧНИК НА ВИСШЕТО ВОЕННОМОРСКО УЧИЛИЩЕ,

...
14.08.2023 / 14:16

Десислава Вълчева - отличник от Висшето военноморско училище, с награда от кмета Стефан Радев.

 

На тържествена церемония във Варна на 12 август бяха връчени дипломите на студентите от „Випуск 2023“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Официални гости на промоцията в двора на училището бяха министърът на туризма – Зарица Динкова, зам.-министърът на отбраната – ген.-лейтенант о.р. Атанас Запрянов, кметът на Варна – Иван Портних, областният управител – Андрияна Андреева, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметове и зам.-кметове на общини, генерали, офицери, ръководители и представители на фирми и организации, свързани с морския бизнес и IT индустрията, морски организации и сдружения и родители на випускниците.

 

Сред присъстващите бе и зам.кметът Пепа Чиликова. От името на градоначалника Стефан Радев тя връчи на един от студентите от випуска парична награда и поздравителен адрес - Десислава Вълчева, която е родом от Сливен, първенец на специалност „Киберсигурност“. По време на задочното си обучение във военноморското училище тя се отличава с особени постижения и успех.

 

„Днес Сливен има още един повод за гордост! Уважаема Десислава, адмирации и най-добри пожелания по пътя на живота! Нека той бъде изпълнен с много радост, щастие и реализация на всичките ти планове! Дерзай и надграждай постигнатото! Честито дипломиране и на добър час!“, пише в поздравителния адрес на кмета Радев. В него той още изтъква забележителната история, дългогодишните традиции и устои на училището. „Вярвам, че всеки студент, който е бил негов възпитаник, е изпитвал гордост и почитание, получавайки солидна образователна подготовка. На всички студенти пожелавам здраве, успешно кариерно развитие и да сбъднат мечтите си!“, завършва кметът. От негово име бе връчена възпоменателна сребърна монета на Стария бряст в Сливен на началника на флотската Алма матер - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

 

432-ма студенти получиха своите дипломи на церемонията в събота. Първенецът на випуска – Гергана Димитрова, получи награди от министъра на отбраната, която връчи заместникът му, от министъра на туризма, от кмета и от областния управител на Варна. Началникът на Морско училище – проф. Медникаров, освен дипломата, ѝ връчи и традиционния златен пръстен с логото на ВВМУ, който получава всеки първенец.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев