РАБОТАТА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ЩЕ Е ОРИЕНТИРАНА КЪМ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ

...
07.08.2023 / 16:31

„В работата ми ще се ръководя от принципите на честност и откритост. Работата на Областна администрация Сливен ще бъде ориентирана в посока интересите на гражданите на Сливен и областта, като се стараем да бъдем максимално прозрачни и ефективни.“ Това заяви на първата си пресконференция пред журналисти новият областен управител на област Сливен г-н Маринчо Христов. На пресконференция присъства и зам. областния управител г-н Чавдар Божурски.

 

„Работата ни ще е обърната към хората и обществената полза от това. Проблемите на областта не са един и два, и за това ще работя за тяхното ефективно разрешаване доколкото моите правомощия разписани в закона ми разрешават да правя това с разбирането, че управлението съществува заради хората, а не обратното. Гражданите на област Сливен, институциите и бизнеса, трябва да разчитат на нашето честно и равнопоставено отношение към всички.

 

Приоритетите в работата ще са насочени по проблеми в образованието, здравеопазването, екологични проблеми, битови проблеми на гражданите. Защита на населението и безопасност на движението, повишаване качеството на спешната мед. помощ, подобряване достъпа на средата за хората с увреждания, засилване позициите на област Сливен при стратегическото планиране в Югоизточен район, информиране на бизнеса и земеделските производители относно възможностите за проектно финансиране и субсидиране, създаване на екипност в съвместната работа със Сливенските институции, както и участието на Областна администрация в културния и обществения живот на Сливен и областта“, каза областният управител. Той подчерта, че приоритет на администрацията ще бъдат проблемите на образованието и здравеопазването.“

 

„Във връзка с разрешаване проблемите в образованието свързани с ранното отпадане на деца от образователната система, във вторник, в качеството ми на Областен управител, ще присъствам на работна среща в Министерски съвет с представители на министерство на образованието.

 

Активно ще участвам в разрешаване и подпомагане на проблеми в Здравеопазването, като търся съдействието на изпълнителната власт.

 

Проблема със спешното отделение в гр. Сливен и липсата на сграда е ясен, за това ще се запозная в детайли и ще търсим начин за разрешаване на създалата се ситуация, която в крайна сметка, към момента, е в ущърб на гражданите.

 

Друг сериозен проблем е обезкървяването на здравната система от страна на здравни кадри в града, изразяващо се в липса на персонал, необходимо е привличане на лекари, магистър – фармацевти, акушерки и медицински сестри, като този процес трябва да премине и през осигуряване на достойно заплащане на положения труд, възможности за кариерно развитие, и сигурност на заетия персонал в сферата на здравеопазването.

 

В петък зам. -министърът на Здравеопазването професор Илко Гетов бе на работно посещение в град Сливен, във връзка с изграждане на една от базите за спешната въздушна помощ по системата ХЕМС на летище Бършен . Във връзка с това направихме работна среща в присъствието и на депутата от гр. Сливен г-жа Т. Султанова и министър Гетов в сградата на Областна администрация Сливен, на която се запознахме с плановете за изпълнение на тази важна за обществото и града задача.

 

Планирано е базата в Сливен да бъде пусната в експлоатация в края на 2024 г., или в началото на 2025 г., трета или четвърта по ред в страната“, заяви г-н Христов, който обърна внимание и на проблемите с водния цикъл на Сливен и Нова Загора.

 

"Друг голям проблем в гр.Сливен е забавянето на изпълнението на водния цикъл в града. На територията на град Сливен и кв. Речица, и областта в гр. Нова Загора- ВиК изпълнява един много голям проект. Но още от самото му възлагане този проект е свързан с изключително големи трудности при реализацията му . Свързаните с това чести спирания на водата и нарушена инфраструктура са причина за недоволство на гражданите на изброените населени места.

 

Доколкото можем, ще съдействаме както на ВиК, така и на изпълнителя и на управляващите органи на проекта, за да се движат нещата по-бързо и по-ефективно. Искрено се надявам, че проектът ще стигне до своя успешен край, и ако не до края на тази година, то поне до средата на следващата, всичко ще приключи по правилен начин. Предстои да се запознаем в детайли и с този проблем. Предстои да започне планираното запълване на компрометираните пътни участъци в началото на месец септември“, изтъкна областният управител.

 

Всеки последен четвъртък от месеца е приемния ми ден, в който вратите на Областна администрация Сливен са отворени за всички граждани и вас. Гарантирам честност и откритост в работата ни.

 

Приоритетно през есента е провеждането на местните избори и въпреки това , че те са ангажимент на Общинските администрации, ще направим всичко възможно което законово ни е позволено, те да са честни и прозрачни.

 

Интересите на гражданите нямат цвят и политическа окраска. Затова за нас е важно да имаме добро сътрудничество при стриктно спазване на закона.

 

Ще осигуря провеждането на държавната политика за насърчаване на инвестициите на територията на областта в съответствие с предоставените ми със закона за насърчаване на инвестициите правомощия.

 

Ще работим активно с органите на реда за намаляване на битовата престъпност и спазване на законовия ред на територията на областта. Това е продиктувано от зачестилите случаи на домашно насилие, употреба на наркотици, алкохол и извършването на тежки престъпления на територията на страната“, каза г-н Христов.

Още снимки от новината

...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев