КОНЦЕРТ В ЖЕНЕВА НА 24 МАЙ ЩЕ ИЗНЕСАТ МЛАДИТЕ МУЗИКАНТИ ОТ ПРОЕКТА "МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА" В СЛИВЕН

...
22.03.2022 / 19:36

Малките музиканти от проекта "Музиката вместо улицата" в Сливен са поканени на концерт в Женева на 24 май. Това съобщи за Аве-Сливен техният ръководител и автор на проекта известният цигулар Георги Калайджиев. Концертът ще бъде за Дипломатическия корпус на Европейския съюз в Женева, като преди това ще бъдат изнесени и концерти в Цюрих, Лозана и Вевей.

"Аз и Мария сме безумно щастливи че по този начин ние получаваме едно невероятно признание за вашия труд, за усилията и любовта на вашите преподаватели и нашите грижи към вас. Да се подготвим изящно за турнетата си в Европа! Това е невероятен шанс всички ние да се обогатим душевно, човешки емоционално, в тези изключителни трудни времена. Моля посещавайте редовно часовете по рисуване и по немски. Това са неоценими необходими интелигентни ценности, които един ден ще ви потрябват задължително. Бъдете здрави и вдъхновени ", се обръща към младежите маестро Калайджиев.

Възпитаници на "Музиката вместо улицата" на 26 февруари участваха в концерт в зала "Пиер Булез" в Париж, под патронажа на президента на Франция. В класическия концерт се изявиха 120 младежи от 27 държави в рамките на проекта DEMOS на една от най-големите филхармонии в света, който дава сцена на деца от социални групи със затруднен достъп до култура и образование. Георги Калайджиев съобщи още, че от 7 до 10 май в Страсбург се планува повторение на парижкия концерт с участието и на четиримата млади сливенски музиканти.

С децата от ромския квартал в Сливен работят единадесет специалисти с координатор музикалният педагог Радка Кусева.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев