ОДМВР-СЛИВЕН: 1068 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В СЛИВЕНСКО

...
18.01.2022 / 13:38

2022 превозни средства и 2529 лица са проверени по време на специализирана операция по пътна безопасност с цел ограничаване предпоставките за пътни произшествия. Акцията е осъществена от 11 до 16 януари и е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция”.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия в градовете и общинските пътища. Извършени са действия по недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неправилно изпреварване, неспазване на пътните знаци, маркировка и светлинните сигнали на светофарите. Извършени са проверки за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност в малките населени места и общинските пътни участъци.

Общо установените нарушения на ЗДвП са 1068. При проверки на място са съставени 503 фиша и 66 акта. С мобилни и стационарни камери са установени 499 нарушения на скоростните режими. Установени са 3 неправоспособни водачи, 2 с алкохол, 1 с наркотици, 76 не са използвали обезопасителните системи в автомобилите и 68 нарушения от пешеходци. За неправилно престояване и паркиране са санкционирани 95 водачи. Съставени са 2 акта за използване на мобилни устройства от водачите. 7 акта са съставени за неосигуряване на предимство на светофари и пешеходни пътеки.

Контролът по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен е ежедневен. По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Екипи на сектор „Пътна полиция” и районните управления извършват проверки за установяване на водачи, употребили алкохол и наркотици, като акцент са малките населени места.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев